Proiectul barajului de la Răstoliţa, aproape de deblocare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3222 Vizualizări

Proiectul barajului de la Răstoliţa, aproape de deblocare

Preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, a anunţat vineri, 17 mai, că demersurile administrative necesare deblocării proiectului barajului de la Răstoliţa sunt aproape de finalizare.

Lucrările la obiectivul „Amenajarea Hidroenergetică Răstoliţa” au fost demarate în baza Decretului nr. 95/1989 emis de Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România şi a Autorizaţiei de Construire nr. 304/1990, astăzi aflându-se într-un stadiu avansat de execuţie, iar după exproprieri urmează lucrările de pregătire a terenului, după care va putea porni alimentarea cu apă a lacului de acumulare.

„Recent, am fost informat că din 14 cărţi funciare pe care trebuia să le aibă Hidroelectrica mai este una singură. Am înţeles că luni, 20 mai, se va rezolva, mai e nevoie de o ultimă semnătură de la Ministerul Energiei, iar după aceea se va elabora Hotărârea de Guvern pentru a trece terenul de la Romsilva la Hidroelectrica nu e nevoie de bani, nu trebuie bugetat nimic pentru că e o trecere de la stat la stat, după care va începe defrişarea în zona lacului. Sper să înceapă amenajarea şi marcarea şi evaluarea masei lemnoase, iar apoi defrişarea. Probabil în anul viitor vom avea apă la baraj”, a declarat Vasile Gliga.

Potrivit liderului social-democraţilor din Mureş, barajul va alimenta cu apă potabilă mai multe localităţi din aval, inclusiv municipiul Târgu-Mureş.

„Cunosc foarte bine proiectul barajului de la Răstoliţa care nu are efectul energetic la valoarea investiţiei, dar a fost prevăzut pentru a aproviziona în aval, cu apă potabilă, inclusiv municipiul Târgu-Mureş. Există proiectul, am văzut proiectul, cu conductă pe cursul râului Mureş care să aducă apa până la Târgu-Mureş. E un vis, trebuie să ne luptăm pentru a-l transforma în realitate”, a precizat Vasile Gliga.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE