Home / Business / Cosmina Sandu și echilibrul între familie, business și avocatură

Cosmina Sandu și echilibrul între familie, business și avocatură

Distribuie

Cosmina și Mamprenoarele

Cosmina a fost invitată de Monica Grama, inițiatoarea Asociației Mamprenoare din Târgu-Mureș, la un workshop. Deși nu știa nimic despre această comunitate, s-a dus, fiind ușor sceptică. A avut însă o surpriză mai mult decât plăcută pentru că a descoperit o inițiativă de business networking, de care consideră că era mare nevoie în orașul de pe Mureș, prin faptul că e o modalitate bună de promovare și susținere reciprocă. Își descrie colegele din asociație ca fiind femei puternice, hotărâte să reușească, deschise la inițiative și colaborări.

Cosmina, avocatura și business-ul

Cosmina Sandu este avocat din anul 2008. În prezent, și-a redus activitatea în domeniu, pentru a se putea implica mai mult în dezvoltarea centrului educațional pentru copii și elevi, pe care îl deține și care se numește YAYA learn and play.

Spune că anii în care a practicat avocatura în mod intens au ajutat-o să se definească și să se dezvolte ca persoană, iar cea mai mai mare satisfacție din acea perioadă a fost oportunitatea de a putea ajuta oameni. Însă, cu timpul, a apărut și nevoia de a mai face ceva pe lângă avocatură. Având background-ul unei profesii liberale (care a a ajutat-o să înțeleagă mai ușor ce trebuie să facă pentru a putea deveni un bun manager, cum să fie organizată, cum să gestioneze relația cu clienții, cum să se implice juridic în acțiunile întreprinse) și devenind și mamă, lucrurile au început să se lege. Tot mai interesată de creșterea și dezvoltarea copiilor, a ajuns să cerceteze piața din domeniu și a decis să facă „o încercare”.

Se întâmpla cu aproape 3 ani în urmă. A găsit spațiul potrivit, situat chiar în inima orașului, a achiziționat franciza Clever Children și a construit un mediu prietenos, apropiat celui de acasă, unde personalul este pregătit să îi îndrume pe cei mici către reușita în viață, așa cum spune ea. Cum? Adoptând „învățarea prin joacă” - cel mai ușor și accesibil mod de învățare, în care copilul nu este supus lui trebuie.

Serviciile pe care le oferă YAYA, ar putea fi împărtite în două categorii:

  1. Servicii de educaţie nonformală, prin programe de socializare de tip creșă pentru copiii până la 3 ani și programe de dezvoltare personală Clever Children pentru copii între 4 și 13 ani;
  2. Servicii distractive, prin organizarea de petreceri aniversare și amenajarea în deplasare, la evenimente, a Colțului Copiilor .

Programul de socializare de tip creșă si organizarea de evenimente pentru copii sunt cele mai căutate servicii, iar cel mai de succes curs Clever Children este „NLP – inteligență emoțională”. De altfel, Cosmina crede foarte mult în toate cursurile Clever, care sunt un bun prilej pentru copii de a învăța cum să se integreze într-un colectiv nou, cum să relaționeze, cum să-și antreneze răbdarea și capacitatea de atenție și de comunicare și cum să își crească stima de sine.

Când am întrebat-o care ar fi zece cuvinte cheie care i-ar caracteriza oferta de servicii, a răspuns îndată: „profesionalism, prietenie, comunicare, responsabilitate, viziune, emoții, iubire, creativitate, noutate și unicitate.”

Inspirația în afacere și-o ia din nevoile ei ca părinte, din nevoile copilului său și, în general, de la oameni de succes.

Cel mai frumos feedback primit de la un client a fost dezvăluirea faptului că atunci când vine la YAYA, e ca și când ar merge în vizită la rude apropiate, simțind multă siguranță și căldură. Foarte apreciate sunt și locația centrală, cu locuri de parcare în zonă, personalul calificat (psiholog, profesor de engleză, educatori, actori etc.) Dar mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul yayaplay.ro sau pe pagina de Facebook: YAYA learn&play.

Planurile de viitor în business sunt lărgirea pieței țintă prin organizarea unor programe pentru adolescenți și pentru părinți.

Cosmina și familia

Momentul în care a devenit mamă a fost pentru Cosmina Sandu unul dintre cele mai emoționante momente din viață, spune ea, moment care a marcat maturizarea ei prin asumarea responsabilității pentru o altă persoană.

Ca părinte, spune că își ajută copilul să se descopere, oferindu-i sprijin și căutând medii în care el se poate dezvolta cel mai bine. Acum, prioritățile i s-au schimbat pentru că a învățat că iubirea și atenția sunt cele mai importante lucruri pe care i le poți oferi unui copil.

Ca soție, spune că este „dificilă”, însă antreprenoriatul i-a unit și mai mult ca soți prin nevoia de ajutor și înțelegere reciprocă.

Ca femeie de afaceri, spune că este : responsabilă și realistă.

Între toate aceste roluri ale ei, încearcă să mențină un echilibru ca timp și energie, deși nu îi este întotdeauna ușor. Însă leacul pentru momentele de epuizare sunt călătoriile, care îi încarcă foarte mult bateriile.

Recunoaște că generația ei cu siguranță a fost mai săracă din punctul de vedere al dezvoltării contextului socio-cultural, al tehnologiei, dar poate mai bogată în timpul petrecut cu familia.

Cosmina despre antreprenoriat

Întrebată dacă te naști sau devii antreprenor, Cosmina a răspuns că e cel mai ușor să te naști antreprenor, însă pe de altă parte, antreprenoriatul se poate și învăța. În opinia ei, nu îți trebuie curaj ca să începi o afacere, ci mai degrabă, relaxare și încredere în tine că poți.

Femeilor care sunt tentate de ideea antreprenoriatului, dar stau încă pe gânduri, le transmite ca în cazul în care simt o chemare puternică în această direcție, să o urmeze.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.