Home / Cultură / „Dineu cu proști“ ajunge și la Târgu Mureș
Imagine de la premiera spectacolului (Foto: Cosmina Marcela Oltean)

„Dineu cu proști“ ajunge și la Târgu Mureș

„Dineu cu proști“ este o comedie cultă, scrisă cu multă măiestrie de către dramaturgul și regizorul francez Francis Veber. Dincolo de situațiile ce provoacă râsul, de dialogurile explozive și de mișcările comice, piesei nu-i lipsește consistența psihologică.

În fiecare miercuri seara, cei mai importanți oameni de afaceri din Paris se întâlnesc pentru un dineu cu proști. Fiecare dintre ei, după ce a scotocit după cel mai „prost dintre proști“, după ce i-a întocmit dosarul, își aduce exemplarul la întâlnire.
Schema e simplă. Acum, cine crede că mergând la spectacol va asista la o cină delicioasă, uită că spectacolul se simte bine până când nu are o ruptură de nivel. De data aceasta, ruptura de nivel era cât pe ce să fie de coloană, pentru că editorul Pierre Brochant, în sufrageria căruia ne aflăm, suferă de o criză de sciatică. Doctorul decretează: fără dineu. Dar ce să te faci când prostul tău e deja pe drum?
Odată ajuns la reședința editorului, gafele lui François Pignon curg șuvoi, cu seninătate și inocență, provocând cele mai hilare, spumoase și tragi-comice întâmplări.
Însă în spatele amuzamentului, în comedie se înfige câte o suliță de tragic, astfel încât, după ce ați râs timp de o oră și jumătate, vă vor trece fiori pe șira spinării când François rostește cu lacrimile în gât: „Să vă gândiți de 1000 de ori înainte de a spune despre cineva că este prost!“.
Premiera spectacolului sub egida Teatrului „Ludicus“ Toplița a avut loc în data de 3 aprilie 2019.

Regia artistică e semnată de Daniela Buzilă, iar regia tehnică, traducerea și adaptarea îi aparțin lui David Bordea.

Din distribuție fac parte Matei Straia, David Vordea, Lorena Cotfas, Mara Haja, Viorel Moldovan, Alexandru Baciu și Marcel Stoian.

Reprezentația va avea loc marți, 21 mai, ora 19.00, la Teatrul Studio, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponiblie.

Rezervările se fac la adresa rezervari@teatrulstudio.ro.

Din respect pentru actori și pentru spectatori, accesul în sala de spectacole nu mai este permis după începerea reprezentației.

Spectacolul este interzis minorilor cu vârsta sub 12 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: ”Cu familia la muzeu”, de Ziua Națională a României

Secția de Etnografie și Artă Populară din Târgu Mureș va găzdui miercuri, 1 decembrie, două …