Home / Invatamant / ”Cununița” și ”Ambasadorii zâmbetului”, calificate la faza națională a concursului ”Împreună pentru viitor”

”Cununița” și ”Ambasadorii zâmbetului”, calificate la faza națională a concursului ”Împreună pentru viitor”

Distribuie

Casa de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin a găzduit vineri, 17 mai, faza regională a Concursului Național de Dans ”Împreună pentru viitor”, eveniment inclus în cadrul  Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC). Evenimentul  fost organizat de Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” Reghin în colaboare cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 Reghin, Primăria Municipiului Reghin, Asociația Euro – Centrum  și ACS Voința Sebastiano.

Cele șase echipe participante au fost ”Cununița”- Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 3 Reghin și Școala Gimnazială ”Florea Bogdan” Reghin, coordonați de profesorii Camelia Moldovan, Emeșe Ardelean, Ioan Socol, Dănuț Moldovan și Crisitan Coșarcă, ”Românașii” – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Bașov și Școala Gimnazială nr. 15 Brașov, coordonați de către profesorii Corina, Negri Mădălina Vișinescu, Bianca Tican, Emilia Petrule și Dana Catoi, ”United Dance Crew”- Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 Tîrgu- Mureș și Colegiul Național „Unirea” Tîrgu- Mureș, coordonați de profesorii Bako Aliz Tunde, Szakacs Dosa Izabella , Diana Oprea, Alina Văidean, Răzvan Cîmpean, ”Fresh Colors”- Școala Profesională Specială Codlea și Liceul Teoretic ”Ioan Pascu” Codlea, coordonați de profesorii Nicoleta Săulescu, Monica Oroian, Melania Milea și George Lucian Andrei, ”This is me!”- Școala Gimnazială Specială Sf. Gheorghe/ Strucutra Olteni și de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe, coordonați profesorii Koncz Andreea, Orzsa Csilla, Carmen Marin și Elena Suncă și ”Ambasadorii zâmbetului” – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 3 Reghin și Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” Reghin, coordonați de  profesorii Bojte Kinga, Anca Cristina Cota, Andreea Dumitrache, Emilia Moldovan și Oana Pașcu.

Juriul competiției

Juriul concursului, format din Costel Ababei, președinte, directorul Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga” Reghin,  Melania Milea – coordonator SNAC Brașov, Eelena Sunca – reprezentant al județului Covasna, Emeșe Ardelean- reprezentant al județului Mureș, Andra Maria Luca- coregraf dans modern din partea ACS Voința Sebastiano,   Valeria Frandăș – coregraf dans tradițional din partea Casei de Cultură ”dr. Eugen Nicoară” Reghin, Irina Merdar- voluntar SNAC de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” Reghin și Tania Neagu- voluntar SNAC de la Liceul Tehnologic ”Petru Maior” Reghin, a stabilit echipele câștigătore care vor participa la Faza națională care va avea loc la finele acestei săptămâni la Sighetul Marmației.

Locul 1 pentru echipele ”Cununița” și ”Ambasadorii Zâmbetului”

Câștigătorul merituos al  fazei regionale de la Reghin a fost  Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 din Reghin  cu cele două echipe constituite în colaborare cu Gimnaziul ” Florea Bogdan”  și Liceul Tehnolgic ”Lucian Blaga”, ”Cununița” și ”Ambasadorii Zâmbetului” , câștigătoarele locului 1 la cele două secțiuni,  dans popular și dans modern.

„Particip și organizez activități SNAC cu mare drag, pentru mine este un proiect de suflet. De la an la an observ tot mai tare ce impact pozitiv au aceste activități asupra beneficiarilor, atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Ne întâlnim cu prieteni, petrecem momente de calitate, legăm parteneriate. Astfel, eleviii din aceste școli speciale au oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile sociale, autonomia personală, se simt apreciați, valorizați, acceptați, iar voluntarii din învățământul de masă ne spun întotdeauna că se simt împliniți că au putut da o mână de ajutor. Cu prilejul acestor activități încercăm să mobilizăm comunitatea să se implice și să nu rămână indiferentă față de persoanele cu nevoi speciale. Arta, muzica, dansul au reușit mereu să aducă oamenii împreună.”, a precizat Oana Pașcu, profesor psihopedagog, părere împărtășită și de colega sa, Anca Cristina Cota.

„A fost o zi minunată , o sărbătoare a incluziunii , o realitate posibilă în orașul nostru datorată unor oameni inimoși și implicați”, a precizat Anca Cristina Cota, profesor psihopedagog în cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 din Reghin .

„Omenia ne face să fim asemănători”

Un merit important în desfășurarea competiției de la Reghin îi revine lui Bojte Kinga, consilierul școlar în cadrul  Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga” Reghin , coordonator SNAC la nivel de școală.

“Voluntariatul reprezintă   o oportunitate de dezvoltare personală. Este important să învățăm de mici ce înseamnă responsabilitatea față de noi înșine și față de alții. Este un prilej de prietenie, multă muncă, dar și bucurie. Învățăm că suntem unici prin felul nostru de a fi, diferiți dar totuși omenia ne face să fim asemănători.Toate acestea ne fac să fim magicienii acestei lumi, transformând-o într-un loc cald, primitor dar și fermecător ” , a precizat  Bojte Kinga.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Inginer pentru o zi”, la UMFST

Distribuie Asociația Studenților ESTIEM din cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației a Universității de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.