Home / Sport / Handbalistele junioare II încheie seria turneelor finale

Handbalistele junioare II încheie seria turneelor finale

Distribuie

În săptămânile viitoare se vor disputa ultimele turnee finale ale campionatelor la handbal. Județul Mureș a disputat două finale la juniori I, ambele cu CSM București, câștigată de fetele de la CSM Târgu-Mureș, pierdută de CSȘ Sighișoara la băieți. Calificată pentru un turneu final mai este doar cea a fetelor junioare II de la CSM Târgu-Mureș. Ele au încheiat pe primul loc în grupa 4 Valoare din faza a doua a campionatului, cu 28 puncte, la egalitate cu a doua clasată, CSȘ 2 Baia Mare, dar cu golaveraj net superior și număr mai mare de goluri înscrise în deplasare la aceeași diferență. Echipa antrenoarei Liana Costea a cedat singura partidă în penultima etapă, pe terenul maramureșencelor cu 32-40, după ce au învins cu 34-26 în tur, ambele fiind deja calificate pentru turneul final. În ultima etapă, disputată duminică în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, CSM a înregistrat o nouă victorie la scor, 46-18 cu Marta, a doua echipă din Baia Mare.

În așteptarea adversarelor și deciziei FRH

Cele opt echipe calificate pentru turneul final care se va disputa în perioada 5-9 iunie, la Cisnădie se cunosc, mai rămâne de stabilit componența celor două grupe și programul. Acestea vor fi stabilite la sediul FR Handbal, joi, 23 mai. Din celelalte trei grupe s-au calificat formațiile: CSM Galați, LPS Brăila, Corona Brașov, CSM București, Energetic Râmnicu Vâlcea și Chimia Râmnicu Vâlcea.

Problema la acest turneu final este că se suprapune cu barajul de promovare/salvare pentru Liga Națională a fetelor, care a fost programat în aceeași perioadă, în aceeași sală. Ar fi așadar în trei dintre cele cinci zile câte șase partide de handbal feminin (minimum 12 ore), miercuri, joi și vineri, prima echipă a clubului târgumureșean urmând să întâlnească în ordine CSM Slatina, Universitatea Cluj și Dacia Mioveni.

În acest sens, săptămâna aceasta se va lua o decizie, urmând ca probabil unul dintre turnee să fie mutat sau programul decalat. O nouă dovadă de „profesionalism” oferită de FRH, cu două turnee și 12 echipe participante, programate într-un orășel.

Turneu final la Târgu-Mureș

Dacă în campionatele de handbal ale juniorilor două echipe mureșene au disputat finalele la juniori I și la fete junioarele II vor participa la turneul final, la categoriile inferioare echipele mureșene au rămas în eșaloanele secunde pentru turneele finale. În această săptămână, între 22 și 26 mai, la juniori III vor evolua în turneul Speranță (locurile 9-16) formațiile Pegasus Târgu-Mureș la fete și CSȘ Sighișoara la băieți. Competiția fetelor are loc la Râmnicu Vâlcea, mureșencele fiind în grupa A, alături de CSS Făgăraș, ACS Băile Herculane și Vulturii București, iar băieții de la Sighișoara se întrec la Buzău, în grupă cu CSȘ Călărași, CSȘ Craiova și LPS Vaslui.

La grupa de juniori II a băieților, LPS Târgu-Mureș va juca săptămâna viitoare (29 mai–2 iunie), tot în eșalonul secund, la Turda, în grupă cu CSȘ Făgăraș, GSIP Moreni și LPS Suceava. Turneul final pentru titlu la această categorie se va disputa în aceeași perioadă, la Târgu-Mureș, iar echipele participante sunt: Academia Minaur Baia Mare, CSM Bacău, LPS Piatra Neamț și HC Dobrogea Sud Constanța (Grupa I), SCM Poli Timișoara, CSM București, CSȘ Râmnicu Vâlcea și Potaissa Turda (Grupa II).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: Victorie în derby-ul cu Timișoara

Distribuie Echipa satelit de baschet din cadrul CSM Târgu Mureș a învins în derby-ul cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.