Share

Home / Agricultura / Ioan Gliga, viceprimarul cu dragoste pentru creșterea animalelor

Ioan Gliga, viceprimarul cu dragoste pentru creșterea animalelor

Expoziția-târg cu vânzare de produse tradiționale organizată duminică, 19 mai,  la Reghin de Asociația „Caprirom Nord” a beneficiat de prezența crescătorilor de ovine din Mureș, Bistrița-Năsăud și Harghita. Printre aceștia s-a numărat și Ioan Gliga din Dedrad, nimeni altul decât viceprimarul comunei Batoș, prezent cu patru berbeci din rasa Ţurcană.

„Am venit la această expoziţie cu nişte berbeci din gospodăria proprie, care însumează un efectiv de peste 600 de ovine. Este rentabilă  această ocupaţie a creşterii animalelor, doar  dacă ai şi oameni cu care să poţi lucra, altfel nu poţi să faci nimic. Greu găseşti în ziua de azi oameni care să vină să-ţi lucreze, azi vine, iar  a doua zi se răzgândeşte şi pleacă. Dacă aşa vor merge lucrurile, cel mai probabil ne vom orienta spre rasele de carne, şi nu ne mai batem capul cu atâţia oameni”, ne-a declarat Ioan Gliga, viceprimarul comunei Batoş.

Prezenţa la expoziţie este una benefcă pentru crescători, crede de cuvință Ioan Gliga, locul unde poate avea un schimb de experiență cu ceilalți crescători.

„Contează să fim prezenţi la astfel de evenimente, te mai întâlneşti cu crescătorii de animale, mai schimbi păreri, mai vezi un animal la un alt crescător. De exemplu, cei de aici de la staţiunea de cercetare au câteva exemplare de rase de carne pe care  le putem vede la faţa locului. Cine ştie, poate facem şi experimente, să ne axăm şi pe rasele de carne. Deocamdată suntem doar pe rasele de lapte, din care facem caş, pe care îl vindem en gros, plus la oameni de la noi din sat”, a subliniat Ioan Gliga.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

O recoltă excepțională în podgoria Jidvei, premisa unui must de calitate

Campania „Must de la Jidvei”(www.mustdejidvei.ro), aflată la cea de-a V-a ediție, este în plină desfășurare, …

Share
Share