Home / Politic / (P): Prefectul județului Mureș – agent electoral ALDE

(P): Prefectul județului Mureș – agent electoral ALDE

Partidul Național Liberal Mureș a sesizat Biroul Electoral Central, Biroul Electoral Județean Mureș și Ministrul Afacerilor Interne, în legătură cu apariția prefectului județului Mureș, Mircea Dușa, într-un material electoral de promovare a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

În concret, prefectul județului Mureș este prezent în acest material electoral, în imagini filmate cu ocazia vizitei la Târgu Mureș a unei delegații a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), pe care a primit-o la Instituția Prefectului – județul Mureș. În imaginile prezente în clipul electoral, alături de Mircea Dușa – prefectul județului Mureș, apar Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, Andrei Gerea – vicepreşedinte ALDE, Daniel Chiţoiu – secretar general ALDE, Dorin Florea – anunțat ca viitor președinte ALDE Mureș și Claudiu Maior – președinte ALDE Târgu Mureș.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, este președinte al Comisiei tehnice județene Mureș pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, cu atribuții în coordonarea și urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce revin autorităților adminstrației publice locale și serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și celorlalte organe ale administrației publice centrale, prevăzute de legislația în vigoare.

Considerăm că prezența prefectului județului Mureș, Mircea Dușa, în acest material electoral este de natură să încalce principiul imparțialității și al obiectivității, statuate prin Legea nr. 340 din 12 iulie 2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, care prevede că  „activitatea prefectului se întemeiază pe principiile legalităţii, imparţialităţii şi obiectivităţii”.

PNL Mureș a cerut retragerea în regim de urgență a materialului electoral amintit anterior, de pe paginile oficiale de Facebook ale Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și ALDE Mureș, precum și avertizarea prefectului județului Mureș, Mircea Dușa în legătură cu această gravă abatere profesională și somarea acestuia de a se abține de la implicarea în acțiuni electorale partizane, care pot vicia rezultatul alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, organizate în 26 mai.

Cristian Chirteș,

Președintele Partidului Național Liberal Mureș

 

(Comandat de Partidul Naţional Liberal – PNL. Executat de Zi de Zi Events SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 4119007)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Explozie cu o victimă într-o localitate din Mureș!

Pompierii militari din Reghin au fost solicitați să intervină marți, 7 iulie, la o explozie …