Home / Slider / „3 Americi pe bicicletă”, un eveniment inspirațional pentru cei mici și mari cu Radu Păltineanu

„3 Americi pe bicicletă”, un eveniment inspirațional pentru cei mici și mari cu Radu Păltineanu

Distribuie

JCI Târgu Mureș au pregătit un eveniment special cu titlul „3 Americi pe bicicletă”  în colaborare cu Interact Club Maris Târgu Mureș care va avea loc în 24 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Tineretului „Mihai Eminescu”.

Cu doar 900 de dolari în buzunar, Radu Păltineanu a pornit în august 2015 într-o călătorie pe bicicletă, adunând un total de peste 34.000 de kilometri, pedalând timp de 3 ani și 3 luni.

Tinerii au nevoie de modele și au nevoie de vise

„Pe 5 august 2015, când dădeam primele pedale în nordul Alaskăi, în dorința mea de a traversa cele două Americi pe bicicletă, aveam în total 900 de dolari în buzunar. Știam că nu erau suficienți pentru a-mi îndeplini visul, dar în același timp aveam deplina încredere că voi reuși. După nici mai mult, nici mai puțin de 34.554 de kilometri pedalați preț de 3 ani și 3 luni de zile prin toate țările continentale ale Americilor, îmi vedeam în sfârșit proiectul dus la capăt cu brio și asta și datorită gesturilor incredibile ale celor mulți oameni faini care m-au ajutat. Fie vorba de localnici din țările traversate care și-au deschis casele și inimile să mă invite să poposesc la ei, fie români din toată lumea care m-au ajutat cu donații pe blog, această experiență a fost posibilă doar prin acești oameni, așa că a venit timpul să povestesc 10 lecții deprinse în anii petrecuți explorând Americile pe bicicletă, asta, bineînțeles, prin prisma experiențelor inedite avute pe traseu. … Cred că tinerii au nevoie de modele și au nevoie de vise, dar mai ales de aripi, pentru a avea curajul de a le urma. Mai mult, cred foarte mult în beneficiile pe care călătoritul în rândul tinerilor îl poate aduce societății românești. Așa că haideți să dăm jos bariere și prejudecăți împreună și să ridicăm zmeii visurilor noastre cât mai sus!”, a transmis Radu Păltineanu pe pagina sa personală de Facebook.

Va transmite motivația sa și multe alte idei despre ciclism în cadrul evenimentului gratuit.

„3 Americi pe bicicletă este o poveste despre aventuri, locuri și oameni, cunoaștere și auto-cunoaștere pe care Radu este gata să v-o împărtășească și vouă! Așa că, ia-ți gașca de prieteni și vino să îl cunoști pe cel mai tare călător român pe bicicletă pe care l-a văzut America! Fii pregătit pentru o discuție interactivă despre vise frumoase, planuri ambițioase și despre cum să ți le îndeplinești, plus câteva tips and tricks despre curaj, încredere și perseverență”, au transmis cei de la JCI.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Au sosit primele berze în județul Mureș

Distribuie Primele semne ale creșterii temperaturilor nu sunt doar scăderea cazurilor de viroze înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.