(P): Viorica Dăncilă la Reghin: “Centura Reghinului a fost scoasă la licitație. În câteva zile urmează cea a Târgu-Mureșului” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 464 Vizualizări

(P): Viorica Dăncilă la Reghin: “Centura Reghinului a fost scoasă la licitație. În câteva zile urmează cea a Târgu-Mureșului”

O veste bună pentru reghineni a fost dată chiar de prim ministrul României pe scena Casei de Cultură ‘’’Eugen Nicoară” din Reghin. La finalul manifestării Viorica Dăncilă a făcut anunțul conform căruia, chiar în acea zi (16 mai – n.r.) varianta de ocolirea a Municipiului Reghin a fost scoasă la licitație. De asemenea, premierul a anunțat că în următoarele zile urmează să apară pe site-ul de licitații și varianta de ocolire a Municipiului Reghin.

”Investițiile în infrastructură sunt foarte importante, a fost aici ministrul Transporturilor, domnul Cuc, a vorbit despre principalele proiecte zonale, a vorbit despre centura de la Târgu-Mureș – în două zile se va ridica pe SEAP, a vorbit despre centura de la Reghin, care deja este ridicată pe SEAP, de DN16, la care deja s-au început lucrările și în următoarele zile se începe turnarea covorului asfaltic. Deci noi ne dorim foarte mult să facem aceste investiții , ne dorim să facem această legătură, de aceea am căutat și surse alternative, pe lângă fondurile europene, fondurile de la bugetul de stat și parteneriatul public-privat, pentru că suntem conștienți că oamenii și-au pierdut răbdarea, nu le putem spune că facem autostradă peste 10 ani, vor acum și este normal. Deci vom face toate eforturile ca investițiile în autostrăzi, investițiile în spitale, prioritare pentru români, să le putem face în cel mai scurt timp posibil”, a precizat Dăncilă.

La începutul lunii martie, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în vizită de lucru pe șantierul autostrăzii Târgu-Mureș – Câmpia Turzii, a fost invitat de președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, la Primăria Reghin pentru a discuta situația variantelor de ocolire a Reghinului și Târgu-Mureșului precum și a drumului DN 16 Reghin – Cluj Napoca.  La acea data președintele PSD spunea: “la Reghin domnul ministru a văzut un studiu mai vechi, din 2007, foarte ușor de refăcut, licitația pentru refacerea acestuia fiind organizată în aprilie. Traseul variantei ocolitoare va rămâne același și sperăm ca astfel Reghinul va avea centură în curând. Cred că domnul ministru și domnul Narcis Neaga de la CNAIR știu mai departe ce au de făcut. S-a discutat, de asemenea și despre reabilitarea drumului național dintre Reghin și Cluj Napoca, obiectiv care trece și prin județul Bistrița Năsăud, unde au fost reabilitări. Anul acesta sunt programați ca pe porțiunea din județul nostru să fie făcuți 14 kilometri de covor asfaltic, dar domnul ministru a promis că se vor face eforturi pentru a se face mult mai mult pe porțiunea de 50 de kilometri care aparțin de județul Mureș”.

Iată că în scurt timp situația centurilor de ocolire a Reghinului și a Târgu-Mureșului a fost rezolvată.

(Comandat de Partidul Social Democrat – PSD. Executat de Zi de Zi Events SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 4119008)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE