Şedinţă de organizare a alegerilor. Când vor fi repartizate către primării materialele necesare votului Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 424 Vizualizări

Şedinţă de organizare a alegerilor. Când vor fi repartizate către primării materialele necesare votului

Sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş a găzduit miercuri, 22 mai, o şedinţă de instruire a preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Parlamentul European şi a Referendumului naţional din data de 26 mai.

568 de secţii de votare, în Mureş

Şedinţa a fost prezidată de Mircea Duşa, prefectul judeţului Mureş, care a reamintit celor prezenţi etapele principale de desfăşurare, din punct de vedere organizatoric, a alegerilor de duminică, 26 mai.

„Aşa după cum cunoaşteţi, în judeţul Mureş sunt organizate 568 de secţii de votare şi Comisia Tehnică Judeţeană, Biroul Electoral Judeţean, au luat măsurile organizatorice necesare procesului electoral”, a anunţat Mircea Duşa.

Materialele de votare, distribuite sâmbătă

Totodată, prefectul judeţului Mureş a precizat că materialele necesare procesului de votare vor fi distribuite sâmbătă, 25 mai, către toate primăriile din judeţ.

„Astfel, în momentul de faţă toate materialele necesare votării, respectiv buletine de vot, autocolante, ştampile de control, ştampile de votat şi celelalte materiale necesare votării sunt în judeţ, sunt repartizate secţiilor de votare, urmând ca sâmbătă la ora 8.00 mijloacele de transport pe care le-am închiriat să se deplaseze pe 12 trasee, astfel ca până în jurul prânzului, la ora 12.00 – 13.00, materialele să ajungă în toate unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului. Materialele vor fi preluate de către primari, urmând ca aceştia să le predea preşedinţiilor secţiilor de votare, astfel încât în conformitate cu legea să puteţi fi prezenţi în secţiile de votare pentru a pregăti procesul de vot din 26 mai”, a menţionat Mircea Duşa.

Sacii cu materiale, predaţi… în parcare

La încheierea procesului de votare, preşedinţii şi locţitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare sunt aşteptaţi în zona Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, pentru a preda materialele folosite în procesul de votare.

„Urmează ca după terminarea procesului de votare să vă deplasaţi aici, în sediul administrativ al judeţului, unde este organizat de către Biroul Electoral Judeţean procesul de centralizare şi preluare a tuturor materialelor folosite în procedeul de votare, urmând ca, spre deosebire de ceea ce ştiaţi până acum, toate materialele pe care urmează să le predaţi, mă refer la buletine nefolosite, la sacii pe care dumneavoastră îi cunoaşteţi foarte bine, să predaţi direct la maşinile care vor fi în parcarea din spatele Palatului Administrativ, respectiv în parcarea fostului hotel, pentru că imediat ce se încheie procesul de centralizare şi predare a materialelor trebuie să transportăm aceste materiale către cele cinci judecătorii care le vor aduna, în conformitate cu prevederile legii”, a conchis prefectul judeţului Mureş.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE