Home / Religie / Întâlniri ale tinerilor creștini la Rîciu și Colegiul „Unirea”

Întâlniri ale tinerilor creștini la Rîciu și Colegiul „Unirea”

Distribuie

Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din localitatea Rîciu a găzduit joi, 23 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, o întâlnire a tinerilor de pe raza localităților învecinate, eveniment organizat de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al protopopiatului Târgu-Mureș, în colaborare cu parohia Râciu și Școala din localitate, unitate de învățământ coordonată de doamna director Teodora Birou.

Invitatul special al întâlnirii a fost prof. dr. Hadrian Conțiu, care  a avut  o prezentare PowerPoint cu tema „Veșnicia s-a născut la sat. Oamenii de valoare ai satului nostru”, expunere în cadrul căreia a subliniat istoria și geografia Câmpiei Transilvaniei, precum și personalităților originare din județul Mureș.

La final, elevii au prezentat un frumos program artistic și au fost recompensați cu o mică agapă de către organizatori. La întâlnire au fost prezenți părintele protopop Olimpiu Zăhan, părintele Eugen Cândea, alături de preoții și elevii din parohiile Râciu, Sânmărtinu de Câmpie, Crăiești, Nima Râciului, Șincai și Milășel.

Tot o întâlnire a tinerilor a fost găzduită și de Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș, în ziua de joi, 23 mai, la care au participat, pe lângă elevii școlii gazdă, elevii Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” și ai Colegiului Economic din Târgu-Mureș. Oaspetele  întâlniri a fost profesoara Maria Rață, actualmente pensionară, care le-a relatat tinerilor prezenți momentul în care a primit Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Sursă: www.reintregirea.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Preotul profesor Silviu Ioan Negruțiu în emisiunea ”Față în față”

Distribuie Una dintre cele mai proeminente figuri ale bisericii ortodoxe române și membru al comunității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.