Share

Home / Religie / Întâlniri ale tinerilor creștini la Rîciu și Colegiul „Unirea”

Întâlniri ale tinerilor creștini la Rîciu și Colegiul „Unirea”

Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din localitatea Rîciu a găzduit joi, 23 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, o întâlnire a tinerilor de pe raza localităților învecinate, eveniment organizat de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al protopopiatului Târgu-Mureș, în colaborare cu parohia Râciu și Școala din localitate, unitate de învățământ coordonată de doamna director Teodora Birou.

Invitatul special al întâlnirii a fost prof. dr. Hadrian Conțiu, care  a avut  o prezentare PowerPoint cu tema „Veșnicia s-a născut la sat. Oamenii de valoare ai satului nostru”, expunere în cadrul căreia a subliniat istoria și geografia Câmpiei Transilvaniei, precum și personalităților originare din județul Mureș.

La final, elevii au prezentat un frumos program artistic și au fost recompensați cu o mică agapă de către organizatori. La întâlnire au fost prezenți părintele protopop Olimpiu Zăhan, părintele Eugen Cândea, alături de preoții și elevii din parohiile Râciu, Sânmărtinu de Câmpie, Crăiești, Nima Râciului, Șincai și Milășel.

Tot o întâlnire a tinerilor a fost găzduită și de Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș, în ziua de joi, 23 mai, la care au participat, pe lângă elevii școlii gazdă, elevii Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” și ai Colegiului Economic din Târgu-Mureș. Oaspetele  întâlniri a fost profesoara Maria Rață, actualmente pensionară, care le-a relatat tinerilor prezenți momentul în care a primit Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Sursă: www.reintregirea.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Eveniment cu și despre tineri, la Biserica „Înălțarea Domnului” din Reghin

Biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin, a găzduit miercuri, 7 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte …

Share
Share