Home / Politic / Mureş: Luptători pentru acţiuni speciale mobilizaţi în ziua alegerilor

Mureş: Luptători pentru acţiuni speciale mobilizaţi în ziua alegerilor

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European şi a Referendumului Naţional din 26 mai au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Echipe operative mixte

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Mureş, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureş, Punct Poliţie de Frontieră Aeroport Târgu-Mureş, precum și alte structuri MAI), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

„Duminică, 26 mai, peste 160 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel 147 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Analist economic de top, cooptat în echipa Pro România Mureș

Comunicatorii Pro România Mureș au anunțat vineri, 31 iulie, pe pagina de Facebook a formațiunii …