Share

Home / Cultură / „Monumentele istorice între starea la zi și așteptări” – consfătuire la Sighișoara

„Monumentele istorice între starea la zi și așteptări” – consfătuire la Sighișoara

Ministerul Culturii și Identității Naționale, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș și primăria Sighișoara organizează Consfătuirea „Monumentele istorice între starea la zi și așteptări”. Aceasta va avea loc la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara (fosta Sala Sander) din Cetatea Medievală.

În programul consfătuirii, care se va deschide vineri, 31 mai, la ora 9,00, va fi făcută o expunere legată de actualizarea Listei Monumentelor Istorice, de către Irina Iamandescu, director adjunct al Institutului Național al Patrimoniului.

Vor fi dezbătute problemele cu care se care se confruntă Direcțiile Județene pentru Cultură în domeniul protejării monumentelor istorice și se va face o evaluare a situației monumentelor istorice din fiecare județ.

În încheierea consfătuirii, vor susține un program cultural-artistic, de la ora 18.00, Corul „Armonia”, Sorin Minghiat (flaut) și Adrian Ivanițchi (chitară, voce).

De asemenea, va fi vernisată expoziția de pictură a Klarei Pădurean și va fi prezentată lucrarea „Târgu Mureș frate cu Brăila” de Constanța Abălașei Donosă (Brăila) cu grafică reprezentând monumente istorice din cele două orașe.

Sâmbătă va fi făcută o vizită de documentare la monumente istorice din situri UNESCO: Sighișoara, Saschiz, Viscri.

Coordonatorii manifestării sunt: Mihaela Iacob, Ministerul Culturii și Identității Naționale, și Nicolae Băciuț, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Rezultatele Festivalului Naţional de Artişti Amatori din MAI

Municipiul Târgu-Mureş a găzduit, în perioada 7-11 octombrie, cea de-a X-a ediţie a Festivalului Artiştilor …

Share
Share