Mureş: 10 milioane de lei pentru reabilitarea Secţiei de Oncologie Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 951 Vizualizări

Mureş: 10 milioane de lei pentru reabilitarea Secţiei de Oncologie

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 30 mai, într-o şedinţă ordinară de lucru, realizarea de către Spitalul Clinic Judeţean Mureş a investiţiei „Lucrări de construcţii, reabilitare energetică şi lucrări conexe la Secţia de Oncologie” – faza DALI. Aceasta se va realiza în incinta imobilului situat în municipiul Târgu-Mureş, strada Gheorghe Marinescu nr. 3, aflat în administrarea Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Ce prevede proiectul

Potrivit memoriului tehnic al proiectului, document întocmit de SC Mansart Corporate SRL, investiţia îşi propune următoarele: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, a șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii, dotarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități conform normativelor în vigoare, adaptarea clădirii conform normativelor sanitare, realizarea în structura spitalului, la parter, a compartimentului de spitalizare de zi, realizarea unui număr de 44 de paturi de spitalizare și 14 paturi de spitalizare de zi, refacerea sistemului pluvial, refacerea finisajelor interioare și exterioare, respectarea cerințelor impuse prin scenariul la incendiu, introducerea, reabilitarea și modernizarea, după caz, a instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare și climatizare, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente și racordarea la sistemele de încălzire centralizata, după caz, şi înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente și incandescente cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, cu respectarea normelor și reglementărilor tehnice.

„A fost aprobat pentru proiectul DALI la Secţia de Oncologie, sunt alocaţi din partea Guvernului României peste 10 milioane de lei în vederea reabilitării acestei secţii. Este o secţie de care centrul medical Mureş are mare nevoie, funcţionăm, clădirea este veche, arhitectura la vremea respectivă n-a prevăzut circuitele, condiţiile şi nevoile mileniului 3 pentru a practica Medicina. În acest sens, având în vedere adresabilitatea mare şi numărul mare de bolnavi oncologici în arealul nostru geografic, şi nu numai, necesită o reabilitare urgentă, lucru care a fost o prioritate în politica noastră de dezvoltare a spitalului”, a declarat dr. Ovidiu Gârbovan, managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE