FOTO: Cum arată tronul papal realizat de designerul reghinean Mihai Grama Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 474 Vizualizări

FOTO: Cum arată tronul papal realizat de designerul reghinean Mihai Grama

La Sfânta Liturghie din Catedrala Sfântul Iosif de vineri, 31 mai, Sfântul Părinte Papa Francisc a şezut pe un scaun papal special realizat pentru această ocazie de designerul Mihai Grama și produs în România de Mobila Dalin. Împreună cu scaunul papal au fost realizate și scaunele suitei papale, informează pagina web www.papalabucuresti.ro.

„Este o onoare imensă pentru mine să iau parte la acest moment istoric pentru România și să realizez o asemenea piesă de mobilier”, a afirmat designerul Mihai Grama. „Pentru scaunul papal, la fel ca pentru restul mobilierului folosit pentru suita papală am inserat elementele decorative, în stilul romantic, împreună cu elemente arhitecturale gotice din interiorul catedralei”, a adăugat designerul.

Potrivit sursei citate, Mihai Grama este designer de interior și de produs, născut în Reghin, şi trăiește în București. În 2015 a luat premiul pentru cel mai bun designer de obiect al anului de la Elle Decoration România, stilul său fiind unul eclectic, cu influențe etnice.

Modelul tapițeriei imită un element decorativ din pictura altarului Catedralei Sf. Iosif din București, un simbol care a intrat în conștiința oamenilor și s-a perpetuat de-a lungul anilor. Este vorba de un pattern centrat pe simbolul crucii, un decor simplu, dar caracteristic acestui lăcaș de cult. De asemenea, în designul scaunului papal și al băncilor din prezbiteriu a fost introdus stilul neogotic al Catedralei prin arcul frânt reprezentat în arcadele dintre nave și în ferestre.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE