FOTO: Ultima zi de liceu  pentru absolvenții Colegiului Silvic Gurghiu Galerii Foto
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1170 Vizualizări

FOTO: Ultima zi de liceu pentru absolvenții Colegiului Silvic Gurghiu

Colegiul Silvic Gurghiu și-a luat rămas bun de la o nouă serie de absolvenți, vineri, 31 mai, în prezența celor dragi, părtași la momentul despărțirii de perioada frumoasă a anilor de liceu.

„Meritul pentru rezultatele obţinute în aceşti ani de liceui este al vostru”

Cuvântul de deschidere i-a aparținut directorului școlii, ing. Marcel Mândru, prezent la prezidiul festivității alături de Laurenţiu Boar, primarul comunei Gurghiu, ing. Lucian Buţiu, şeful Ocolului Silvic Fâncel, absolvent al Liceului Silvic Gurghiu, Promoţia 1976, părintele Călin Şipoş și ing. Mihai Gherghel, director al Liceului Silvic Gurghiu timp de peste 26 de ani.

„Stimaţi absolvenţi, cu patru ani în urmă aţi trecut pragul acestei şcoli  cu speranţe şi bucurie , încrezători în noul drum pe care aveaţi să-l parcurgeţi. Drumurile voastre s-au întâlnit atunci, fiecare dintre voi avea nevoie se înveţe puterea visului frumos, să caute răspunsuri la întrebări nerostite, să adune şi apoi să rispipească clipe, săptămâni şi ani. Treptat, aţi început să înţelegeţi farmecul acestor minunaţi ani de liceu, făcuţi pentru fiecare dintre voi, astfel ca voi să vă puteţi pregăti aripile pentru zborul maturităţii. Aceşti ani de o frumuseţe tulburătoare şi inegalabilă, rămân unici în viaţa fiecăruia dintre voi, pentru că sunt anii primelor întrebări, certitudini şi emoţii. Cu siguranţă că aceşti ani petrecuţi în şcoala noastră au reprezentat pentru fiecare dintre voi trepte şi paşi parcurşi cu mare grijă în direcţia viitorului, spre acel ceva pe care tindem fiecare dintre noi, pentru a ne găsi locul în societatea de mâine. Fiecare oră petrecută cu dascălii voştri au însemnat un pas spre înţelepciune, spre devenirea şi desăvârşirea voastră profesională. Menirea noastră a profesorilor a fost să vă oferim vouă elevilor nu numai cunoştinţe, ci mai ales să vă formăm ca oameni, cu o minte flexibilă, adaptată într-o lume aflată într-o continuă schimbare. Meritul pentru rezultatele obţinute în aceşti ani de liceu este al voastru, dar şi al profesorilor şcolii noastre, care s-au străduit să vă modeleze sufletele, gândirea. În acelaşi timp,  este meritul părinţilor voştri care au fost mereu alături de voi în toţi aceşti ani”, le-a vorbit absolvenților ing. Marcel Mândru.

Diriginții celor  trei clase de absolvenți, Camelia Cota- Clasa XII-a A, Enyedi Andrei -Clasa XII-a B  , Anişoara Balaş – Clasa XI-a profesională, profil Prelucrarea Lemnului, și-au premiat elevii merituoși, în fruntea listei fiind Călin Dan (media 8,72), Adrian Marton (media 8,45) din clasa XII-a A , Pal Roland ( media 8,88) , Claudiu Chirteş,(media 8,59) și   Cosmina Gliga (media 8, 25) din clasa XII-a B.

Premierea  elevilor prticipanți la campionatele de competențe în silvicultură

Tot la capitolul premiați s-au numărat și componenții echipei Ciolegiului Silvic la Concursul Național de Competențe în Silvicultură,  evidențiați de prof. dr. ing. Călin Albu.

„Este un moment de bucurie aici la Gurghiu,  la Colegiul Silvic, când a 45-a promoţie încheie studile liceale. Dragi elevi ai celor trei clase de absolvenţi, voi sunteţi mândria noastră. Cât o mai fi această mândrie, ştie numai bunul Dumnezeu. Datori suntem cu toţii, şi noi profesorii, şi voi, începând de astăzi să facem tot posibilul să ne unim forţele pentru a clădi România cea frumoasă la care au visat înaintaşii noştri. Cea mai mare misiune a voastră dragi absolvenţi asta e, să creaţi o Românie frumoasă, o Românie curată, o Românie demnă de Traian, de Decebal şi de toţi ceilalţi. E în mâinele voastre această putere, în tinereţile voastre. În calitate de consilier educativ , e necesar să precizez implicarea,  efortul,  în special a elevilor care s-au implicat artistic în toate evenimentele din şcoala noastră, şi aici aş începe cu Cristina Gliga, Claudiu Tudoran şi mulţi alţii. Activitatea cultural-artistică este o componentă a devenirii noastre, de aceea avem nevoie de ea. Felicitări tuturor pentru implicarea în viitorul artistic al acestei şcoli. Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim despre Concursul Naţional de Competenţe în Silvicultură, unde şcoala noastră participă de peste 30 de ani. În ultimii 10 ani şcoala noastră a avut rezultate remarcabile , în condiţiile unor probleme pe care nu vreau să le amintesc. Am reuşit aproape imposibilul, în ultimii zece ani am reuşit un loc 3 pe ţară, patru locuri 2 şi cinci locuri 1 la Concursul Naţional de Competenţe în Silvicultură. Felicitări se cuvin conducerii şcolii, întreg stafului de specialitate, şi nu în ultimul rând, elevilor care s-au implicat în aceşti 10 ani. Printre aceştia , îi avem la acest moment și doi dintre absolvenţii promoţiei 2019 cu care ne mândrim,  Constantin Bocârnea şi Marton Adrian . Îi felicităm şi ne dorim din tot sufletul să-i vedem silvicultori”, a precizat Călin Albu, consilier educativ.

„Să abordaţi viaţa cu optimism, dar şi cu o mare responsabilitate”

Ultimul cuvânt i-a revenit directorului Marcel Mândru, care a prefațat momentul înălțării baloanelor cu un ultim sfat adresat absolvenților Promoției 2019 a Colegiului Silvic Gurghiu.

„Pentru voi dragi absolvenţi se încheie un drum şi totodată începe unul nou. Acesta este momentul unui sfârşit, dar şi al unui nou început în care, o viaţă frumoasă vă așteaptă în faţă. Examenele pe care urmează să le daţi de acum în viaţă vor fi şi mai grele , pentru că de acum în colo nu veţi mai fi evaluaţi în note, ci în realizări şi în fapte.Va trebui să abordaţi viaţa cu optimism, dar şi cu o mare responsabilitate. Vă doresc să vă bucuraţi de tinereţea voastră,  cel mai mare atu al vostru în prezent. Vă doresc să fiţi îndrăzneţi în fiecare moment al vieţii voastre, să aveţi drumul presărat numai cu bucurii. Veneraţi-vă şi iubiţi-vă părinţii, pentru că ei au fost alături de voi, şi pentru că veţi avea în continuare mare nevoie de ei. Stimaţi elevi ai claselor a XII-a, am ajuns la final de drum, este momentul pe care îl aşteptaţi cu toţii de atâta timp, momentul în care vă declar absolvenţi.”, a punctat ing. Marcel Mândru, directorul  Liceului Silvic Gurghiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE