Home / Reviste / Reghin / Orășelul Copiilor își deschide porțile la Reghin

Orășelul Copiilor își deschide porțile la Reghin

Distribuie

Primăria și Consiliul Local al municipiului Reghin, împreună cu Asociația „Advent Kindergarten” din România – Filiala Reghin, Grădinița P. P ”Emanuel” și Asociația „Exploratori pentru viitor” organizeză duminică, 2 iunie, cea de a a V-a ediție a evenimentului „Orășelul Copiilor – Reghin”, eveniment găzduit și în acest an de Parcul Central.

Orășelul Copiilor își va deschide porțile la ora 10 în prezența  reprezentanților Asociației Advent Kindergarten din România-filiala Reghin, Departamentul Grădinița cu Program Prelungit „Emanuel”, Asociația „Exploratori pentru viitor” și Primăria Municipiului Reghin.

37 de locații

Începând cu ora 10.30, copiii vor avea la dispoziție un oraș întreg, pe care îl vor putea explora cu ajutorul unui pașaport. Ei vor  putea vizita  37 de stații care compun orășelul lor: poliție/ serviciul pașapoarte, poliția municipală, bancă, spital/ ambulanță, biserică, școală, grădiniță, stadion, circ și animație, jandarmerie, piață, farmacie și fitoterapie, supermarket, aeroport, bibliotecă, atelier de meșteșuguri, filarmonică, caravana sănătății, pompieri, teatru de păpuși, televiziune, muzeu, „Pathfinder”, primărie, stomatologie, studio foto, pictură, „Laboratorul lui Ben”, poșta, clubul copiilor, centrul de limbi străine, florărie, coafor, fermă, judecătorie, street art și centrul de informare turistică.

În afara celor 37 puncte de interes, cei mici vor avea parte de concursuri specifice, adecvate pe nivele de abilități, pentru elevii preșcolari, din ciclul primar și gimnazial (desen pe asfalt, interpretare poezii, cursa cu obstacole, concurs de role, concurs de biciclete și trotinete cu și fără obstacole). Deasemenea, va fi organizat un concurs pentru copiii cu dizabilități de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.3- Reghin și un concurs de stimulare a copiilor în vederea dezvoltării orașului lor intitulat ”Cea mai ingenioasă cerere a unui copil către Primăria Municipiului Reghin”. Concursurile vor avea loc cu începere de la orele 12.30 iar premierea se va face la o jumătate de oră după terminarea fiecărui concurs.

„Deși sunt mici, părerea lor contează”

„În general, copiii percep instituțiile publice ale orașului ca pe o lume a celor mari în care accesul celor mici este, dacă nu interzis, cel puțin limitat. Prezentând „Orașul celor mari pe întelesul celor mici”, dorim să-i ajutăm să se simtă cu adevărat „acasă” în orașul lor.Proiectul vine în întâmpinarea nevoilor copiilor de a fi informați și implicați în viața municipiului, de a pune întrebări și a afla lucruri noi despre orașul în care trăiesc, de a se simți parte a acestui oraș și de a li se da asigurarea că, deși sunt mici, părerea lor contează”, afirmă organizatorii.

Coordonatori proiectului sunt prof. înv. preșc. Ana-Simona Blaga – dir. Grădinița PP „Emanuel”,  Șerbănați – Villalva Liviu Nicolae – presedinte Asociatia Advent Kindergarten, ps. Nicu Mărie – reprezentant Asociația „Exploratori pentru viitor”, prof. Grigore Nicoleta-Claudia, prof. Zanfir Lavinia Doina.

Inimoșii organizatori pregătesc pentru ediția din acest an noi și frumoase surprise celor mici, printre caare amintim  organizarea unor  tombole de fidelitate pentru copiii care participă la toate standurile din parc. Începând cu ora 11,  toți cei care trec pe la fiecare stand și adună semnături /ștampiluțe pe pașaport intră la extragere pentru un premiu de fidelitate. De semenea, din acest an va fi introdus un concurs nou ,  căutarea  anumitor obiecte care vor fi ascunse în ”Orășelul copiilor”, după indiciile primite copilul care va găsi cele mai multe obiecte va fi premiat.

Pentru buna desfășurare tuturor  activităților din cadrul „Orășelului Copiilor”,  circulația autovehiculelor în zona central a orașului va fi restricționată între orele 7,00 și 19,00.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.