Home / Administratie / Cooperare între Primăria oraşului Luduș și Poliția judeţului Mureș

Cooperare între Primăria oraşului Luduș și Poliția judeţului Mureș

Distribuie

În ziua de 18 aprilie 2019, comisarul Leonid Vasile Frandeș, șeful Poliției orașului Luduș și subinspectorul Vasile Florin Roman, adjunct al șefului Poliției orașului Luduș au înaintat autorității publice locale „Proiectul Poliție – Autorități locale, Servicii publice în parteneriat – 2019 pentru a fi inclus în ordinea de zi a ședinței de Consiliu local, în scopul aprobării acestuia. Totodată vă înaintăm și Convenția de cooperare pentru aplicarea Proiectului de interes public „Poliție – Autorități locale, Servicii publice în parteneriat – 2019” ca parte integrantă a prezentului proiect”.

Cooperare benefică

În referatul întocmit de Anca Năsăudean de la Serviciul „Investiții, Achiziții, Domeniu Public” din cadrul Primăriei orașului Luduș sunt citate prevederile Legii nr. 215/2001, privind administrația publică locală, care la articolul 36 prevede că Legislativul local „hotărește în condițiile legii, cooperarea sau asocierea cu persoane juridice române sau străine, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local”; Legea nr. 218/2002, privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Legea nr. 273/2006, privind finanțele publice locale.

În conformitate cu această legislație, Anca Năsăudean a propus Consiliului Local să aprobe cooperarea între Primăria orașului și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș pentru eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică printr-o abordare proactivă, orientată către nevoile cetățenilor și ale comunității; asigurarea din bugetul local a sumei de 6.000 de lei care va fi utilizată pentru completarea suportului logistic pentru întreținerea, mentenanța și repararea mijloacelor de transport utilizate în realizarea activităților concrete care vor fi întreprinse pentru realizarea obiectivelor stabilite în cadrul proiectului, pentru autovehiculele MAI aflate în administrarea IPJ Mureș. În același referat, Anca Năsăudean a propus mandatarea primarului orașului pentru a semna convenția de cooperare.

Obligațiile IPJ Mureș

Pentru îndeplinirea scopului și a obiectivelor Convenției de cooperare pentru aplicarea Proiectului de interes public „Poliție – Autorități locale, Servicii publice în parteneriat 2019”, IPJ Mureș va avea următoarele obligații: „Menținerea unui climat de odine și siguranță civică pe raza localității; Colaborarea cu autoritățile publice locale și acordarea de sprijin acestora pentru combaterea faptelor antisociale în toate domeniile de activitate pentru care acestora le sunt stabilite atribuții prin acte normative; Intervenția cu operativitate la evenimentele sesizate aflate în competența poliției; Analizarea situației operative în vederea identificării cauzelor și condițiilor favorizatoare producerii fenomenului infracțional, precum și a zonelor cu risc ridicat, în vederea direcționării optime a resurselor disponibile; Îmbunătățirea comunicării dintre reprezentanții poliției și factorii administrației publice locale, prin realizarea unor întâlniri de dialog la inițiativa oricăreia dintre părți; Eficientizarea activității de patrulare pe teritoriul localității și desfășurarea de activități de prevenire și combatere a infracțiunilor; Realizarea în condiții optime a activităților ce vizează siguranța rutieră pe principalele artere de circulație”.

Legislativul local a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre cu privire la Convenția de cooperare încheiată între UAT Luduș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș. Convenția a fost semnată de comisarul șef Dumitru Bîltag, inspectorul principal Bogdan Petre, comisarii șefi Cătălin Pîrvu și Nicolae Mihai din partea IPJ Mureș și primarul Cristian Moldovan, secretara orașului Eugenia Giurgea și contabila șefă Maria Suciu din partea UAT Luduș. Perioada de derulare a Convenției de cooperare este de la 28 mai 2019 până la 31 decembrie 2019.

Ioan A. BORGOVAN

 

 

De asemenea, verificati

Oportunități pentru studenții UMFST. Schimb de experiențe academice în Republica Coreea

Distribuie Un nou program academic este disponibil pentru studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.