Home / Cultură / Iulia Iuonaș, la loc de cinste în Holul de Onoare al Castelului Pelișor

Iulia Iuonaș, la loc de cinste în Holul de Onoare al Castelului Pelișor

Distribuie

Holul de Onoare al Castelului Pelișor a găzduit sâmbătă, 1 iunie , deschiderea expoziției cu lucrările câștigătorilor Concursului Naţional „Carmen Sylva”.

Încurajarea imaginației  creatoare a tinerilor talentați

Muzeul Naţional Peleş și Ministerul Culturii a organizat în acest an cea de a IX-a ediție a Concursului Naţional „Carmen Sylva”. Proiectul are drept scop descoperirea tinerilor talentați care urmează cursurile unor școli sau universități cu profil de artă, oferindu-le posibilitatea de a expune lucrările lor unui public larg care vizitează Castelul Pelișor. Competiția a fost deschisă tuturor tinerilor talentați din țară, cu vârsta cuprinsă între 7-29 de ani. Disciplinele de concurs au fost desen, pictură, gravură și fotografie.

„Numărul mare de câștigători din acest an și calitatea excepțională a lucrărilor premiate confirmă inițiativa Muzeului Național Peleș de a încuraja imaginația și prospețimea creatoare a tinerilor talentați. Vizitatorul care trece pragul Castelului Pelișor este invitat la un răgaz de culoare și măiestrie artistică, parcurgând spațiile în care sunt etalate lucrările câștigătorilor concursului, tineri artiști care fac parte dintr-o generație a cărei valoare va fi cu siguranță recunoscută în anii ce vor urma , nu numai pe plan național, dar și international”, a precizat Ion Narcis Dorin, director al Direcției Muzee, Colecții, Arte Vizuale din Ministerul Culturii .

Iulia Iuonaș, printre expozanți la Castelului Pelișor

Printre câștigătorii ediției din acest an se numără și Iulia Iuonaș din Reghin, eleva Colegiul National Unirea din Tîrgu-Mures, profil Matematica-Informatica, care a câștigat Locul 1, cu un punctaj de 46 de puncte, la disciplina Fotografie, categoria a II-a: 15 – 21 ani, și Locul 3 la disciplina Pictură. Performanța Iuliei este cu atât mai meritorie cu cât la edițiile trecute ale concursului a reușit să căștige Locul 1 de două ori la secțiunea Fotografie, atât la categoria de vârstă 7 – 14 ani (2016) cât și la 15 – 21 ani (2018).

Locul 1 i-a permis Iuliei să fie prezentă în cadrul expoziției temporare pentru câștigători, în Holul de Onoare al Castelului Pelișor precum și în cadrul vernisajului expoziției temporare de la castelul Pelișor de sâmbătă, 1 iunie 2019, alături de alți 84 de expozanți. Lucrările acestora vor putea fi admirate de publicul vizitator până la data de 30 iunie 2019.

„Acest premiu este pentru mine o confirmare în plus că munca mea nu a fost în zadar iar pasiunea mea a fost răsplătită. Acest loc 1 la secțiunea fotografie, primit trei ani consecutiv, la Concursul Național „Carmen Sylva”, a venit într-un moment din viața mea în care aveam nevoie de o confirmare că fac lucrurile bine și că oamenii adevărați și competenti apreciază asta. E tot mai greu să bucuri oamenii cu frumosul creat de tine pentru ei. Cu inima plină de emoție, îi mulțumesc unui om extraordinar. Îi sunt recunoscătoare  lui Dan Beșliu care, azi, nu mai este printre noi, dar care a avut cea mai mare influență asupra a tot ce am realizat în fotografie pînă azi”, a declarat pentru Zi de Zi, Iulia Iuonaș, triplă câștigătoare în cadrul Concursului Naţional „Carmen Sylva”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cine va conduce fabrica Mobex în următorii patru ani

Distribuie Conducerea producătorului de mobilă Mobex SA Târgu Mureș a raportat, recent, prin intermediul unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.