Home / Cultură / Premiile Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru” Chișinău
Nicolae Băciuț la festivitatea de premiere (Sursă foto: Nicolae Băciuț)

Premiile Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru” Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău a acordat trei premii în cadrul Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru” care a avut loc în perioada 14-17 mai. Acestea au fost înmânate de academicianul Valeriu Matei, directorul ICR.

Marele Premiu pentru poezie i-a fost decernat scriitorului Nicolae Băciuț din Târgu Mureș, pentru întreaga operă poetică. Premiul de excelenţă pentru critică literară i-a fost oferit criticului și istoricului literar Paul Gorban din Iași, iar Premiul pentru traducere a fost câștigat de scriitorul Francesco Altieri din Italia pentru traducerea în limba italiană a volumului de versuri de Grigore Vieru „Trandafirul Singurătății”/ „La Rosa della Solitudine”, apărut în 2019, la Editura „Princeps Multimedia” din Iași.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Scenariul roșu anulează spectacolele Naționalului

La o zi distanță după marea sărbătoare a celor care slujesc scena, Ziua Mondială a …