FOTO> Copii din Luduș, sărbătoriți pentru inocență, armonie și iubire Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 481 Vizualizări

FOTO> Copii din Luduș, sărbătoriți pentru inocență, armonie și iubire

Ziua Internațională a Copiilor a fost sărbătorită în fiecare an de instituțiile publice prin organizarea unor activități cu copiii și pentru copii, spre bucuria părinților și bunicilor. În acest an, organizatorii, Grădinița „Căsuța Fermecată” Luduș în parteneriat cu Primăria orașului, Casa de cultură „Pompeiu Hărășteanu” și firma Golden Party din Cluj-Napoca s-au întrecut în fantezie, talent și ingeniozitate în cadrul proiectului educațional „Inocență, armonie și iubire în lumea de vis a copilăriei”. Inițiatoarele proiectului au fost Carmen Petac și Botezan Kinga, la activități fiind cuprinse toate educatoarele din grădinițele orașului.

O zi de neuitat

După o perioadă mai lungă sau mai scurtă de pregătiri, în funcție de vârsta preșcolarilor, îmbrăcați în frumoase și colorate hăinuțe, după ore întregi de repetiții la cânt și joc, grupele de copii însoțite de educatoare atente și de mame grijulii s-au întâlnit pe platoul din fața Casei de Cultură.

Cele două inițiatoare, Carmen Petac și Botezan Kinga, au prezentat proiectul în fața copiilor și părinților, după care primarul orașului, Cristian Moldovan a remarcat că „Zilele orașului debutează cu sărbătoarea copilăriei, o zi specială pentru toți copiii lumii. Ziua de 1 iunie trebuie să aducă tuturor copiilor bucurii, iar părinților mulțumire sufletească. Îi felicit pe părinți și pe educatoare pentru că au creat o ambianță deosebită”.

A urmat Parada Grădinițelor pe traseul de la Casa de Cultură, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 până la scena mare instalată în Piața săptămânală a orașului, locul în care se desfășoară și celelalte spectacole, de muzică populară și ușoară, din cadrul Zilelor orașului. Pe întregul traseu, trecătorii au admirat și au aplaudat costumațiile personalizate a fiecărei grupe, precum și reprizele de dansuri tematice executate de copii.

De mare interes a fost prezența păpușilor gigant și a personajelor Disney aduse de firma Golden Party, binecunoscute de copii din filmele de desene animate. În piață, sectoarele bine delimitate și dotate de organizatorii proiectului au creat condiții pentru desfășurarea unor concursuri, ateliere în care copiii au confecționat jucării din materiale reciclabile. Într-o atmosferă de bucurie, relaxare și veselie au funcționat standuri pentru pictura pe față, modelaj de baloane, jocuri și concursuri ca într-un veritabil carnaval. La concursurile organizate au fost mulți câștigători, de fapt toți participanții. Părinții și bunicii au câștigat și ei ceva prețios și anume, bucuria de a-i vedea pe cei mici fericiți.

Catalogul evidențiaților

Organizarea unui proiect cu o anvergură deosebită, cu deplasări și activități diverse a solicitat din plin pe cei care au avut un rol în buna desfășurare a sărbătorii copiilor. Într-un imaginar catalog al merituoșilor își găsesc locul agenții de la Poliția orașului și jandarmii care au asigurat participanților un climat de ordine și siguranță publică. Desigur, din „catalog” nu pot lipsi educatoarele de la toate grădinițele din oraș: Balogh Katalin Eva, Adriana Beian, Iulia Bica, Iuliana Bunea, Maria Călugăr, Andrea Maria Cercel, Maria Chețeg, Andreea Fărcaș, Olivia Hațegan, Herczeg Gerlinda, Monica Huidan, Kodori Iolanda Olga, Elena Mărginean, Monica Mărginean, Angela Moldovan, Floarea Moldovan, Mihaela Carmen Ogrean, Cornelia Olar, Ileana Oltean, Florina Cristina Pantea, Dana Pop, Adina Roșca, Diana Rusu, Szalai Izabella, Szasz Petruța, Szekely Timea Tunde, Tegla Anamaria și Carmen Urcan.

Carmen Petac, directoarea Grădiniței „Căsuța Fermecată”, ne-a declarat că „Reușita acestui proiect educațional se datorează tuturor factorilor care s-au implicat și, în mod deosebit, educatoarelor de la toate grădinițele din oraș, pentru care le mulțumește. Pentru ziua de 1 iunie 2020 pregătirile încep din toamnă cu idei noi și interesante”.

Ioan A. BORGOVAN

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE