Home / Comunicate / Informații importante privind broșura de admitere pentru absolvenții din clasa a VIII-a

Informații importante privind broșura de admitere pentru absolvenții din clasa a VIII-a

Inspectorul școlar general, prof Ioan Macarie, a transmis printr-un comunicat de presă informații privind admiterea în învățământul liceal/profesional.

Admiterea în învățământul liceal și profesional de stat, precum și în învățământul dual pentru anul școlar 2019-2020, se va desfășura cu respectarea prevederilor OMEN nr. 4829 din 30.08.2018, OMEN nr. 3132 din 05.02.2019, respectiv OMEN nr. 5031 din 04.09.2018.

Procedurile propuse pentru admiterea absolvenților clasei a VIII-a la unitățile de învățământ liceal, profesional de stat și învățământ dual se caracterizează prin complexitate, fapt pentru care s-a realizat broșura pentru toți absolvenții clasei a VIII-a din județul Mureș în care sunt cuprinse datele care pot veni în ajutorul elevilor, părinților și profesorilor: extrase din metodologiile mai sus amintite, date ale liceelor din județul Mureș, planul de școlarizare (de unde se pot alege codurile specializărilor și calificărilor), calendarul admiterii, inclusiv informații cu privire la admiterea în învățământul special, seral și  cu frecvență redusă și pe locurile speciale pentru elevii de etnie romă.

Pentru o informare corectă și în timp util, fiecare absolvent al clasei a VIII-a va intra în posesia unui exemplar al acestei broșuri, începând cu data de 11 iunie 2019 astfel încât să poată parcurge toate etapele admiterii într-o treaptă superioară de școlarizare.

Cu ajutorul informațiilor din broșură, elevii vor putea să-și exprime opțiunile pentru admiterea în unitățile de învățământ de stat din județul Mureș, opțiuni care trebuie să fie realiste, bine gândite, având la bază evaluarea corectă a șanselor.

Pentru informații suplimentare, consultarea legislației și a metodologiei în vigoare poate fi accesat website-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș: www.edums.ro – secțiunea Admitere în clasa a IX-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect Erasmus la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”

În perioada decembrie 2018 – mai 2021, Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Târgu-Mureș a coordonat …