Luduş: Cinstire Eroilor în cartierul Gheja Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 396 Vizualizări

Luduş: Cinstire Eroilor în cartierul Gheja

Cu ocazia praznicului Înălțării Domnului și comemorarea eroilor martiri ai neamului românesc, joi, 6 iunie, la Monumentul Eroilor din cartierul Gheja al orașului Luduș s-a desfășurat o activitate organizată de Primăria orașului Luduș, Asociația Națională a Veteranilor de Război și Asociația Națională a Cadrelor militare în rezervă și în retragere, subfiliala Luduș.

La monumentul care comemorează amintirea celor 42 de eroi căzuți la datorie în primul război mondial și jertfa eroului de la Revoluția din decembrie 1989, Nicolae Leonte Man, au participat coloneii în rezervă Sever Popovici, Ioan Rusu, Valer Cecălăcean, col (r) Cocean Ioan, președintele Filialei Mureș a Asociației Naționale „Cultul Eroilor”, și conf. univ. Adrian Șimon, vicepreședintele Asociației Naționale „Cultul Eroilor”, consilierii Liviu Botezan, Sebastian Căpușan, Kis Istvan, Gelu Puia, Carmen Petac, Claudiu Ciucă, Szekely Zoltan, Adrian Deteșan, Daniel Totu, oficiali din cadrul Primăriei orașului Luduș – Cornel Luca, Marius Dudilă și Cristian Tripon. Au onorat cu prezența comisarul șef Leonid Frandeș de la Poliția orașului Luduș, slt. Dragoș Claudiu Covaciu de la plutonul de Jandarmi, Nicolae Cotta, șeful Poliției locale și caporalul Adelin Stan de la Unitatea de Radiolocație.

După intonarea Imnului Național al României, un sobor de preoți din care au făcut parte Lucian Voșloban, Viorel Ormenișan și Valer Moldovan a oficiat o slujbă religioasă de parastas, de pomenire a eroilor. Col (r) Sever Popovici  a evocat importanța faptelor de arme ale militarilor români în istoria țării, un factor determinant și important pentru devenirea națională, după care au fost depuse coroane de flori de către Primăria orașului, Asociația Națională a Veteranilor de Război, Ministerul Afacerilor Interne, Instituțiile de Învățământ, Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu”, SC Tereos, SC Aquaserv și formațiunile politice PSD, UDMR și PNL.

Ceremonia de omagiere a eroilor căzuți pe fronturile celor două războaie mondiale și la Revoluția română din decembrie 1989 s-a încheiat cu păstrarea unui moment de reculegere în cinstea și memoria eroilor căzuți pe toate câmpurile de luptă.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE