„Săptămâna prevenirii criminalităţii” continuă Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” continuă

A treia zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii a fost dedicată prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a organizat în acest sens mai multe activităţi, printre care:

În colaborare cu Penitenciarul Târgu-Mureş, CPECA Mureş şi ANITP Mureş s-a organizat o activitate suplimentară în cadrul proiectului „Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”, participanţi fiind de această dată elevii Colegiului Naţional„Traian Săvulescu” Târgu-Mureş.

Timp de aproape două ore, participanţii au avut ocazia să afle direct de la cei de vârste apropiate lor, ce înseamnă viaţa după gratii, punându-se în valoare potenţialul educativ al experienţelor de viaţă ale persoanelor private de libertate. Accentul s-a pus şi pe importanţa majoră a relaţiei între copil şi părinte, membrii familiei reprezentând singurul suport în situaţii de criză, iar celălalt aspect se referă la greşeala de a eticheta persoanele după o singură greşeală comisă, respectiv la fragilitatea limitei dintre lege şi fărădelege şi la uşurinţa cu care fiecare poate să ajungă să greşească!

În colaborare cu Salvaţi Copiii Mureş au fost organizate mai multe ateliere de siguranţă, dedicate preşcolarilor de la grădiniţa “Dumbrava Minunată” şi micilor şcolari de Gimnaziul “Mihai Viteazul” din Târgu-Mureş. Printre temele discutate enumerăm: misiunea şi rolul poliţiei în comunitate, siguranţa rutieră, pierderile şi modalitatea corectă de reacţie. La activitate au fost prezenţi poliţişti de prevenire, poliţişti rutieri şi criminalişti, poliţişti din cadrul structurii de acţiuni speciale, dar şi RUI, câinele poliţist.

Asociaţia Voluntarex, Primăria Municipiului Târgu-Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi IPJ Mureş au organizat a cincea ediţie a Concursul Judeţean interliceal “Ne priveşte pe toţi. Stop Cyberbullying!”, eveniment găzduit de Colegiul Naţional “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureş.

Probele concursului au constat în testarea cunoştinţelor în domeniu, realizarea unui afiş şi prezentarea unor scenete pe tematica abordată.

Am întâlnit adolescenţi foarte bine pregătiţi şi deosebit de talentaţi.

Una dintre surprizele evenimentului a fost prezentarea unui moment artistic, de către două tinere extrem de talentate, care, prin prestaţia lor muzicală, au oferit alternative sănătoase la tipurile de comportament reprobabil.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE