Home / Administratie / Municipiul Sighișoara, reprezentat la Congresul Mondial al Orașelor Patrimoniu Mondial

Municipiul Sighișoara, reprezentat la Congresul Mondial al Orașelor Patrimoniu Mondial

În perioada 2-5 iunie, la Cracovia, Polonia, a avut loc cel de-al 15-lea Congres Mondial al Orașelor Patrimoniu Mondial (OWHC).

Primăria municipiului Sighișoara a fost reprezentată la acest congres de Adina Popescu, arhitectul şef al instituţiei, iar tema congresului din acest an, ”Patrimoniu și turism; Comunitate locală și vizitatori – partajarea responsabilităților”, a dezbătut implicarea comunităţilor locale în gestionarea patrimoniului.

“Fluxul masiv al turiștilor influențează resursele patrimoniului, dezvoltarea orașelor, însă nu de fiecare dată în mod pozitiv. Această provocare poate fi confruntată mai eficient dacă, responsabilitatea este împărțită între industria turismului, autoritatea locală și comunitate”, se precizează într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul Primăriei municipiului Sighişoara, www.sighisoara.org.ro.

(Redacţia)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Raport despre execuția bugetului Consiliului Județean Mureș

Aleșii județeni au aprobat joi, 29 iulie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, Raportul …