Electrica SA devine membru al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

Electrica SA devine membru al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), singura asociație profesională din România dedicată celor mai bune practici în relația cu investitorii, este încântată să ureze bun venit Electrica SA (BVB:EL, LSE:ELSA), în calitate de Membru Asociat. Cu o experiență de peste 120 de ani în piața energetică din România, lider pe piața de distribuție și furnizare de energie electrică, Electrica SA este o companie listată atât la Bursa de Valori București, cât și la London Stock Exchange din iulie 2014.

Alexandra Borislavschi, Director Guvernanță Corporativă și M&A, Electrica:

„În mai puţin de o lună, Electrica va sărbători 5 ani de la listare, urmare a derulării celui mai mare IPO la BVB. Încă de la început, am fost dedicați implementării unui program de relații cu investitorii (IR) la cele mai înalte standarde, cu scopul de a deveni un model pentru piața de capital din România. Prin urmare, decizia noastră de a ne alătura ARIR este în concordanță cu obiectivele noastre și suntem încrezători că această comunitate ne va sprijini să creăm valoare pentru acționarii noștri. Împreună cu noii noștrii colegi din ARIR, putem găsi cele mai bune instrumente și tehnici IR și putem aplica cele mai bune practici în relațiile cu investitorii și guvernanță corporativă. Pe termen lung, cu toții vrem să îmbunătățim modul în care societățile româneşti listate sunt percepute de comunitatea investitorilor locali și internaționali.”

ARIR a fost înființată în noiembrie 2018 de către 11 membri fondatori: companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii.

Daniela Șerban, Președinte ARIR:

„Suntem încântați să urăm bun venit companiei Electrica, o companie românească de top, ca parte a unei Asociații tinere și dinamice. În cadrul ARIR, ne concentrăm pe 5 direcții-cheie: derularea de studii de percepție cu privire la companiile listate; îmbunătățirea modului de prezentare a companiilor; monitorizarea cadrului legislativ și promovarea modificărilor de interes pentru membri; consolidarea legăturilor cu investitorii și analiștii și, împreună cu companiile care se alătură organizației noastre, vom sprijini dezvoltarea pieței de capital din România și implementarea celor mai bune practici în IR.”

Electrica se alătură unui grup de elită de companii listate, membri ai ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Electromagnetica, Nuclearelectrica, Teraplast și Transelectrica.

În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca Membru Asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate, Membru Afiliat – alte companii decât companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate și Membru Profesionist – persoane cu experiență în IR. Membrii ARIR au acces la un conținut exclusiv, la sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor și obiectivelor de IR, și participă la proiectele de dezvoltare a pieței de capital.

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):

ARIR este o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată pentru a oferi emitenților actuali și potențiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) și pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea investitorilor și în guvernanța corporativă. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București, ALRO, Franklin Templeton Management – sucursala București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Raduta și Tony Romani.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE