Home / Invatamant / Elevii din Ibănești, respect pentru eroii neamului

Elevii din Ibănești, respect pentru eroii neamului

În cinstea eroilor neamului, elevii claselor V-VIII din comuna Iănești au susținut un program artistic cu ocazia manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Eroilor. Programul artistic  fost coordonat de   profesoarele Daniela Paşcan,  la Monumentul Eroilor din Ibănești sat, respectiv  Bianca Truța la Ibănești Pădure.

„Începând din anul 1920, comemorarea eroilor căzuţi în război – Ziua eroilor – se organizează în fiecare an, de Ziua Înălţării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paşti „când floarea este mai bogată”, aşa cum preciza decretul din 4 mai 1920. Legiferarea acestei comemorări a fost determinată atât de tradiţia creştină, proprie poporului român, cât şi de prevederile unor articole ale Tratatului de pace de la Versailles care, printre altele, impuneau naţiunilor foste beligerante întreţinerea mormintelor tuturor ostaşilor îngropaţi pe teritoriile statelor respective. Ziua eroilor era sărbătorită atât pe teritoriul ţării, cât şi din străinătate de autorităţile române, prin organizări de procesiuni şi serbări cu caracter naţional şi patriotic. Avem datoria să cinstim memoria eroilor noștri! Ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața eroilor neamului românesc și privim cu încredere spre viitorul nostru, datorat sacrificiului lor. Românii au dat dovadă pe câmpurile de luptă de eroism, spirit de sacrificiu pentru ţară, pentru popor.Să cinstim veşnic memoria eroilor noştri, a celor care prin jertfa de sânge au făcut ca România să fie alături de popoarele civilizate ale Europei! O placă comemorativă în cinstea eroilor căzuţi în război, s-a construit şi în localitatea Ibăneşti, în cinstea cărora am  ţinut un scurt moment de reculegere”, a precizat Daniela Pașcan, profesor de istorie la Școala Gimnazială Ibănești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Practica, etapă esențială în pregătirea elevilor Liceului Tehnologic „Vasile Netea”

În cadrul atelierului școală de prelucrarea lemnului din cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Netea” fac practică …