Home / Cultură / „Frida alas para volar”, un spectacol despre Frida Kahlo, cu prilejul Ariel 70
Alice Bratu în „Frida alas para volar” (Sursă foto: Teatrul Ariel)

„Frida alas para volar”, un spectacol despre Frida Kahlo, cu prilejul Ariel 70

„Un poem despre viața plină de dragoste și durere a Fridei Kahlo, reprezentată prin diverse metafore și simboluri, cu ajutorul păpușilor, obiectelor metamorfozate și a animației în nisip. Coregrafia și teatrul de animație se combină astfel încât pictura artistei prinde viață pe scena inundată de atmosfera onirică creată de muzica Chavelei Vargas și Al Marconi. Portretele desenate în nisip în timp real completează biografic personalitatea Fridei adăugând spectacolului momente de „performance”. Frida Kahlo trăiește cu aceaași pasiune durerea fizică și dragostea pentru Diego Rivera, transformând ambele trăiri în picturi suprarealiste. Scrisorile către Diego devin monologuri interioare sau strigăte de furie și frustrarea neîmplinirii ca mamă și soție. Moartea apare în scena vieții ca un vechi prieten care vine să o salveze de durerea înecată în alcool și fum de țigară. Personajele ies din picturile Fridei și apar în scenă ca într-un vis ca o salvare, destinată să facă realitatea mai puțin copleșitoare. Într-un dans continuu, Frida iubește, pictează, suferă și râde de moartea cu chip de femeie, până la sfârșitul spectacolului din viața ei.” (Alice Bratu)

Conceptul și interpretarea îi aparțin lui Alice Bratu.

Responsabil cu lumini este Tibor Szer, iar de sunet se ocupă Simon Kovesi.

Reprezentația va avea loc miercuri, 12 iunie, ora 20.00, la Teatrul Ariel (Str. Poligrafiei nr. 4, Târgu Mureș) și va face parte din săptămâna aniversară Ariel 70, celebrând șapte decenii de activitate a Teatrului Ariel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consiliul Director UAP, solidar cu artiștii plastici mureșeni

În sprijinul Filialei  Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România în ce privește problema …