Mureş: Mucegai în unele produse de panificaţie pentru elevi! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 317 Vizualizări

Mureş: Mucegai în unele produse de panificaţie pentru elevi!

Cu câteva zile înaintea sfârşitului anului şcolar, două şcoli din Târgu-Mureş au semnalat că produsele de panificaţie primite pentru copii prezintă mucegai, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş constatând existenţa unor mucegaiuri la unul dintre sortimentele distribuite.
„Referitor la calitatea produselor distribuite în cadrul programului ‘Lapte şi corn’ rezultatele analizelor de laborator au fost neconforme la parametrul drojdiei şi mucegaiuri la unul din sortimentele distribuite. Prezenţa mucegaiului poate provoca, pe lângă probleme respiratorii, şi reacţii alergice la copii. Unii spori de mucegai conţin micortoxine care pot produce chiar simptome gastro-intestinale şi boli digestive mult mai grave”, a declarat presei dr. Gabriela Uifăleanu, purtătorul de cuvânt al DSP Mureş.
Reprezentantul Consiliului Judeţean Mureş, Sanda Viţelar, a precizat că în urma rezultatelor analizelor efectuate de către DSP Mureş s-a decis sistarea distribuirii acestor produse, până la rezolvarea problemei.
„Ca urmare a acestor rezultate s-a dispus interdicţia de distribuire a acestor produse în unităţile de învăţământ din judeţul Mureş, s-a recomandat ca reluarea distribuirii acestor produse să se facă numai după obţinerea unor rezultate care să fie conforme. Am fost anunţaţi că aceste sunt confirme şi s-a permis distribuirea acestora în judeţ cu condiţia monitorizării săptămânale a produselor distribuite”, a precizat Sanda Viţelar.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie, a arătat că la el au ajuns plângeri legate de produsele din făină integrală, care nu sunt pe gustul elevilor şi că toată lumea este de acord că varianta ideală ar fi servirea unei mese calde.
„Au semnalat şi părinţii că, acolo unde se foloseşte făină integrală, copiii nu pot consuma aceste produse, chiar dacă producătorul susţine că respectă dispoziţiile din caietul de sarcini. Bineînţeles că DSP s-a sesizat, a descoperit produse neconforme şi a luat decizia de a suspenda pe o perioadă de timp distribuţia. Sper ca acest lucruri să se reglementeze. Soluţia cea mai bună şi cea mai agreată este masa caldă”, a precizat Ioan Macarie.
CJ Mureş anunţa, în luna mai, că pentru distribuirea produselor de panificaţie câştigătoarea licitaţiei va primi pentru următorii doi ani suma de 8,8 milioane de lei, din care pentru anul şcolar 2018-2019 se va cheltui suma de 998.000 lei.
Pentru produsele lactate, câştigătoarea licitaţiei va primi pentru următorii doi ani suma de 8,1 milioane de lei, din care pentru anul şcolar 2018-2019 se va cheltui suma de 915.000 lei, iar pentru fructe, câştigătoarea licitaţiei va primi pentru următorii doi ani suma de 3,7 milioane de lei, din care pentru anul şcolar 2018-2019 suma de 415.000 lei.
Numărul total de beneficiari este de 58.621 de copii, care primesc timp de două zile lapte şi corn, două zile mere şi biscuiţi şi într-o zi sana şi corn.

(www.agerpres.ro)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE