Home / Religie / Preotul profesor Ilie Moldovan, omagiat în parohia Albești

Preotul profesor Ilie Moldovan, omagiat în parohia Albești

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent sâmbătă, 8 iunie în parohia Albești, protopopiatul Sighișoara, prilej cu care a săvârșit slujba parastasului şi a binecuvântării crucii mormântului vrednicului de pomenire preot profesor Ilie Moldovan, originar din localitatea Albești, și a soției sale Iuliana.

Doctor Honoris Causa al Universității din Alba Iulia

Preotul profesor Ilie Moldovan s-a născut la data de 18 mai 1928 în localitatea Albești, județul Mureș. Între anii 1950-1952, a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, urmând ca în perioada 1954-1955 să continue studiile la Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu. Între anii 1983-1998, a fost profesor titular al catedrei de Teologie Morală din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, identificându-se întru totul cu disciplina pe care a predat-o cu atâta dragoste studenților teologi.

Pentru o scurtă perioadă, preotul Ilie Moldovan a fost profesor de Teologie Morală și în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. În semn de aleasă recunoștință pentru activitatea desfășurată pe parcursul anilor, în anul 2007, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Cetatea Marii Uniri i-a acordat ilustrului teolog titlul academic de Doctor Honoris Causa. În data de 9 februarie 2012, la vârsta de 84 de ani, preotul profesor Ilie Moldovan a trecut la Domnul, rămânând în conștiința celor care l-au cunoscut ca fiind un dascăl cu o vocație exemplară și un cleric devotat slujirii Bisericii lui Hristos.

Trupul neînsuflețit al ilustrului teolog trecut la cele veșnice în urmă cu șapte ani este depus în vecinătatea bisericii parohiale din localitate, spre nădejdea învierii și a vieții veșnice. La final, Părintele Arhiepiscop Irineu a rostit un cuvânt despre vrednicul de pomenire părinte Ilie Moldovan, evocând trăsăturile predominante ale profilului său spiritual și academic.

Sursă: www.reintregirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Centenarul Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920 – 4 iunie 2020)

Patriarhia Română anunță, printr-un comunicat de presă, măsurile luate pentru marcarea Centenarului Tratatului de la Trianon …