Home / Religie / „Satul românesc în viziunea elevilor”, în parohia Bahnea

„Satul românesc în viziunea elevilor”, în parohia Bahnea

În ziua Praznicului Înălțării Domnului și a pomenirii Eroilor Neamului românesc, în parohia Bahnea au avut loc joi, 6 iunie, mai multe evenimente deosebite menite să aducă recunoștință eroilor neamului.

După oficierea Sfintei Liturghii, s-a mers în procesiune spre Monumentul Eroilor unde a fost săvârșită slujba Parastasului pentru toți cei căzuți pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori pentru apărarea Patriei și a credinței ortodoxe strămoșești, pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român. Cu acest prilej, s-a desfășurat și ceremonia depunerii de coroane și flori de către oficialitățile locale și elevii unității de învățământ din localitate, aceasta fiind urmată de un scurt program artistic susținut de către tinerii elevi.

Formarea spirituală și intelectuală a elevilor

Al doilea moment special al zilei a fost marcat de  expoziția realizată în curtea școlii cu ocazia finalizării proiectului intitulat „Satul românesc în viziunea elevilor”, inițiat de către școală și biserică în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari). Astfel, fiecare clasă, împreună cu profesorul coordonator, a realizat câte o căsuță tradițională care, finalizată fiind, a contribuit la realizarea unui sat în miniatură.

„Din această expoziție nu au lipsit Biserica și Școala, două instituții atât de importante pentru formarea spirituală și intelectuală a elevilor, lucru urmărit pe tot parcursul anului școlar. Tot în incinta școlii a fost realizat și un muzeu în care au fost expuse, printre altele, icoane pictate pe sticlă de către câțiva elevi în programul „Școala altfel”. Ne bucurăm că în școala noastră există dascăli gospodari, iubitori de sat și de tradiții, precum și elevi creativi și muncitori, fapt pentru care îi felicităm pe toți pentru munca depusă în realizarea acestui minunat proiect și nu numai”a precizat părintele paroh Mihai Ciacîru, citat de www.reintregirea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lex Aly Gym, premii pentru cei cu medii mari la Bac

Elevii reghineni care vor susține în acest an examenul de Bacalaureat au parte de o …