Share

Home / Agricultura / Ziua Grâului 2019. Probstdorfer Saatzucht, ofertă pentru fermierii ardeleni

Ziua Grâului 2019. Probstdorfer Saatzucht, ofertă pentru fermierii ardeleni

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

În prezentarea s-a, Cristian Cioineag, reprezentant Probstdorfer Saatzucht România, a vorbit despre „clasicul Midas”, dar şi despre Astardo, Bitop şi Maximilian, soiuri care se simt cel mai bine în zona transilvăneană.

„Am ales cu precădere soiuri medii şi mediu-tardive pentru că într-adevăr suntem obişnuiţi faţă de anul trecut când exact la această dată vorbeam despre 50 de zile fără apă. A fost un an destul de greu, iar anul acesta vorbim despre o perioadă destul de ploioasă. An de an ploile acestea favorizează soiurile tardive şi de aceea am încercat să aducem pe platformă şi soiuri timpurii pentru a le testa în acelaşi timp, pentru a vedea cum se comportă, dar în primul rând recomandăm soiurile mediu şi tardive”, a afirmat Cristian Cioineag.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ultimul Desculț în iarbă din acest an!

Desculț în iarbă revine cu cel de al 3-lea eveniment și ultimul pentru 2019 în …

Share
Share