Home / Sport / Bilanț CSM Târgu-Mureș, mult peste orice așteptări la primul an (II)

Bilanț CSM Târgu-Mureș, mult peste orice așteptări la primul an (II)

Distribuie

Trofee la fotbal, rămase în vitrină sub alte culori

Vom începe cu secția fotbal, este totuși cel considerat „sportul rege”, una dintre disciplinele cu echipe masculine și feminine. După 20 de ani de absență de pe harta fotbalistică a României, FC Municipal Târgu-Mureș apărea ca marea surpiză în vara anului 2008, direct în Liga II, loc cotestat deoarece „cumpărase” locul de la o echipă care a renunțat la promovare. După doi ani petrecuți în liga secundă, cu numeroși mureșeni reveniți acasă (despre care târgumureșenii nu știau), în vara anului 2010 echipa promova în Liga I. După doi ani a retrogradat însă, iar în 2013, s-a (re)înființat ASA, pas făcut pentru a-i atinge pe cei nostalgici după perioada considerată „de aur” în fotbalul mureșean. Echipa a promovat în primul an și a jucat cu titlul pe masă. L-a ratat din motive care vor fi dezvăluite probabil peste mai mulți ani, dar a cucerit în același an, vara lui 2015, Supercupa României. Noul club se afla însă în cădere liberă. A mai reușit un prim sezon încheiat fără emoții, prinzând practic „ultimul tren” în play-off, cu locul 6 asigurat, dar următorii doi ani au fost dezastruoși. A retrogradat în 2017 și a dus doar un tur în liga secundă, după care a dispărut. În vara anului trecut, cei rămași au trecut la CSM și vor intra în „istoria” Ligii IV, cu o ediție în care au obținut victorii pe linie. Ei sunt dealtfel singurii de la CSM Târgu-Mureș care nu au intrat în vacanța de vară. Au de susținut în următoarele două sâmbete jocurile de baraj pentru promovarea în Liga III.

Tot la fotbal, dar la feminin, echipa târgumureșeană a fost și mai afectată de problemele financiare de la FCM și ASA. Fetele antrenate și atunci, dar și în prezent de Seches Carol, care este directorul coordonator al secției de fotbal, totodată și antrenor alături de Constantin Lungu, au trecut prin multe încercări. Pornite cu City’us, trecute apoi la FC Municipal și la ASA, cele rămase după falimentul clubului au încheiat campionatul trecut cu Ladies. Au cucerit eventul campionat-Cupa României în vara anului 2010 cu FCM, au susținut toate finalele de cupă în anii următori, fiind și vicecampioane de fiecare dată și au recucerit în 2016 Cupa României, când se aflau sub culorile ASA. Cu CSM au fost nevoite să înceapă cât mai de jos posibil, deci din Liga III. Au obținut promovarea în cea secundă la pas, cu o singură înfrângere, în ultima etapă, când erau deja promovate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.