Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Iernut, sfințită de ÎPS Irineu Iernut
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 870 Vizualizări

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Iernut, sfințită de ÎPS Irineu

La șapte săptămâni după Sfintele Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent duminică, 9 iunie în mijlocul credincioșilor din parohia Iernut II, protopopiatul Luduș, prilej cu care a oficiat slujba de târnosire a bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraș.

„De patru ore suntem aici, fiind părtași la slujba de sfințire a bisericii, la Dumnezeiasca Liturghie și la hirotonia tânărului părinte Sergiu. Ne-am simțit ca în cer. De ce? Pentru că aici este prezent Hristos, Cel Care ne dă o vigoare mereu nouă, Cel Care ne ajută să găsim soluții pentru toate problemele noastre și ne învăluie în splendorile Împărăției Sale veșnice. Să credem totdeauna că în biserică locuiește Hristos Care Se apleacă asupra noastră precum se apleacă o mamă asupra micuțului ei ca să-l ajute ori de câte ori are nevoie și să-l mângâie când este trist și neliniștit. De la Hristos, «capul Bisericii», am primit cu toții astăzi cadoul dragostei Sale iertătoare și balsamul suav al harului Său sfințitor, drept pentru care vă zic dimpreună cu Psalmistul David: «Iată, acum, binecuvântați pe Domnul, cei ce locuiți în casa Domnului, în curțile casei Dumnezeului nostru»”, au fost cuvintele de învățătură adresate credincioșilor de catre ÎPS Irineu.

Părintele Silviu Feier, hirotesit întru iconom-stavrofor

În cadrul  Sfintei Liturghii, diaconul Sergiu Iacob a fost hirotonit preot pe seama parohiei Ațintiș, protopopiatul Luduș. De asemenea, la finalul slujbei, părintele paroh Silviu Feier a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, ca urmare a râvnei apostolice de care a dat dovadă în activitatea pastoral-misionară. Totodată, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Arhipăstorului Irineu Diplome de aleasă cinstire.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Iernut a fost edificată între anii 2007-2012, piatra de temelie a noului locaș de cult fiind așezată la data de 10 octombrie 2006. În urma finalizării lucrărilor de ridicare a noii biserici, la data de 7 aprilie 2013, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noului locaș, în prezența a numeroși credincioși. Între anii 2015-2017, biserica a fost împodobită cu haina picturii, lucrarea fiind realizată în tehnica tempera al secco de către pictorii bisericești Viorel Nimigeanu și Eduard Kara. Începând cu anul 1995, comunitatea credincioșilor din parohia Iernut II este păstorită de către părintele Silviu Feier.

Sursă: www.reintregirea.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE