Home / Politic / Decizii ale Delegaţiei Naţionale a Pro România

Decizii ale Delegaţiei Naţionale a Pro România

Distribuie

În cursul zilei de duminică, 9 iunie 2019, a avut loc prima ședință post alegeri europarlamentare, a conducerii partidului PRO România. În cadrul ședinței, a fost discutată și analizată performanța atât a întreg partidului la nivel național, cât și a fiecărei organizații teritoriale în parte.

În acest context, Organizația noastră, PRO România Mureș, reprezentată la această întâlnire prin liderul organizației județene, domnul Călin Buzgău, a fost felicitată și apreciată pentru rezultatele avute, respectiv pentru cele peste 10.000 de voturi de încredere obținute din partea mureșenilor, dar și pentru întreaga activitate de pe perioada campaniei electorale, și nu numai! Tot aici, se mai impune a menționa faptul că, în ciuda faptului că PRO România s-a aflat în fața primului test electoral, la nivelul județului Mureș, PRO România Mureș, a reușit să depășească detașat partide cu o mult mai mare experiență și trecut politic, precum formațiunile ALDE și PMP.

Referitor la rezultatele obținute, precum și la activitatea mai sus amintită, domnul Călin Buzgău, afirmă: “Doresc să le mulțumesc tututor mureșenilor care s-au prezentat la urne, la ultimul scrutin electoral, și bineînțeles, doresc să le mulțumesc celor care ne-au oferit încrederea lor, votându-ne, și să-i asigur de faptul că, atât eu, cât și toți ceilalți colegi din PRO România, suntem conștienți de responsabilitate ce ne-a fost încredințată, și vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a nu dezamăgii! Totodată, doresc să le mulțumesc tuturor colegilor mei din PRO România Mureș, pentru efortul și intensa lor implicare de pe parcursul ultimei perioade, și să-i felicit pentru contribuția lor la acest important rezultat! Rezultat cu atât mai impresionant, având în vedere faptul că mulți dintre colegii noștri, sunt la primul contact cu fenomenul numit politică!”.

Tot în cadrul ședințe mai sus amintite, a Delegației Naționale a PRO România, au fost discutate și adoptate o serie de decizii, ce au menirea de a trasa linia de acțiune a partidului, pentru următoarea perioadă.

“Decizii ale Delegației Naționale a PRO România – 9 iunie 2019:

Pachetul de priorități politice pe care le susținem și care reprezintă condițiile obligatorii pentru a avea un parteneriat în perioada următoare:

  1. Abrogarea OUG 114 cu păstrarea prevederilor pe care mediul de afaceri și autoritățile locale le consideră pozitive.
  2. Aplicarea integrală a legii 223/2015 – pensiile militare nu sunt pensii speciale.
  3. Reformarea Ministerului Afacerilor Interne – schimbarea doamnei ministru Carmen Dan și îmbunătățirea capacității poliției de frontieră în perioada vacanțelor pentru a evita cozile, soluționarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabilii pentru incidentele din 10 august.
  4. Programul Operațional Infrastructură Mare să treacă de la discuții teoretice la semnarea a 5 contracte: cele 3 spitale regionale și cele doua autostrăzi (autostrada Moldovei Iasi – Târgu Mureș și autostrada Pitești-Sibiu)
  5. Implementarea legii privind votul electronic – PRO România a depus o propunere, trebuie discutată împreună cu celelalte propuneri și implementată până la Alegerile Prezidențiale
  6. Alegeri pentru primari și președinții de consilii județene în 2 tururi
  7. Renunțarea la forma actuală a Fondului Suveran – România are nevoie de un astfel de fond, dar nu în forma construită de Vâlcov – Teodorovici.
  8. Modificarea rapidă a legii finanțării partidelor politice – sumele primite ca subvenție trebuie să revină la nivelul dinainte de 2018 (o reducere de aprox. 90%)

Alte decizii:

  • parlamentarii PRO România vor vota la vedere PENTRU moțiunea de cenzură ( însă nu vom semna textul întocmit de PNL – USR – PMP – UDMR )
  • propunerea PRO România pentru funcția de Prim-ministru este Sorin Cîmpeanu (în situația în care moțiunea va trece)
  • propunerea PRO România pentru funcția de comisar european este Corina Crețu – doar în acest fel avem certitudinea obținerii pentru candidatul roman a funcţiei de vicepreședinte al Comisiei și un portofoliu relevant
  • PRO România va semna pactul proeuroepean propus de președintele Klaus Iohannis.
  • PRO România își propune să devină al treilea grup parlamentar din Camera Deputaților, urmând să coopteze în perioada următoare încă (cel puțin) 4 deputați
  • în primul weekend din septembrie, PRO România va avea congres și va desemna candidatul la prezidențiale
  • ulterior desemnării candidatului la prezidențiale, PRO România va face și alegeri județene în filiale.
  • PRO România nu va face alianță nici cu PSD, nici cu PNL
  • PRO România devine membru al Partidului Democrat European, iar până în data de 17 iunie va decide în cadrul cărui Grup Politic va activa în Parlamentul European.

Suntem ProRomânia – și ținem cu România!”

(Comunicat de presă, Pro România Mureş)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.