Internet wireless gratuit, în curând în trei locaţii din Sighişoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Internet wireless gratuit, în curând în trei locaţii din Sighişoara

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, va participa joi, 14 iunie, la Adunarea Digitală 2019 (DA 2019) găzduită de Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Rețelele de Comunicații, Conținut și Tehnologie și Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, care se va desfășura la Centrul Expozițional Romexpo din București.

Finanţare din partea Comisiei Europene

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Sighişoara, la sfârșitul sesiunii plenare a Digital4Communities de joi,14 iunie, va avea loc ceremonia de decernare a voucherelor oferite în cadrul inițiativei WIFI4EU, de către directorul general al Direcției Generale pentru Tehnologia Comunicațiilor, Rețele și Conținut, din cadrul Comisiei Europene, Roberto Viola.

Municipiul Sighișoara se numără printre cele opt localități din județul Mureș, finanțate cu câte 15.000 de euro pentru instituirea unor puncte de acces gratuit la internet wireless, în cel de-al doilea apel pentru obținerea voucher-ului din partea Comisiei Europene privind programul WiFi4EU.

 

“Inițiativa WiFi4EU se înscrie în contextul unei revizuiri ambițioase a normelor UE din domeniul telecomunicațiilor, care include noi măsuri menite să răspundă nevoilor crescânde în materie de conectivitate ale europenilor și să stimuleze competitivitatea Europei. Prin inițiativa WiFi4EU, mii de persoane vor avea acces gratuit la internet în spații publice în întreaga UE. Datorită programului WiFi4EU, comunitățile locale vor putea aduce conectivitatea mai aproape de cetățeni, permițându-le acestora să beneficieze pe deplin de nenumăratele oportunități oferite de digitalizare. Acesta reprezintă un pas concret către realizarea pieței unice digitale”, a declarat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

În condițiile unui flux anual de sute de mii de turiști, Cetatea Sighișoarei are neapărat nevoie de instalarea unor rutere wifi pentru acces gratuit la internet. Municipiul Sighișoara intenționează să creeze trei puncte de internet wireless gratuit, în Piața Cetății, Piața Muzeului și în zona centrală a municipiului, în Parcul Unirii. Prin crearea acestor puncte se va aduce un plus zonelor selectate, acestea fiind mai atractive, atât pentru turiști cât și pentru oameni de afaceri sau sighișoreni.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE