Home / Administratie / Prefectura Mureş solicită 10 milioane de lei de la Guvern

Prefectura Mureş solicită 10 milioane de lei de la Guvern

Instituția Prefectului – Județul Mureș a înaintat miercuri, 12 iunie, un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea sumei de 10.048.100 de lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, bugetelor locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Mureş, pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a  calamităţilor naturale produse în anul 2019.

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, ploile abundente din luna mai a acestui an au determinat scurgeri de pe versanţi, formarea de viituri pe pâraie și râuri mici, creşteri semnificative de niveluri şi debite cu depășirea cotelor de apărare pe unele secțiuni și depășirea capacității de transport a șanțurilor pluviale, în urma cărora s-au produs inundaţii prin revărsări ale cursurilor de apă.

Au fost afectate 120 de gospodării, 60 de kilometri de drumuri comunale, 86 de kilometri de drumuri de exploatare, 15 poduri, 48 de podețe, 2 obiective socio-economice și administrative, 2.021 de hectare de teren agricol, 94 de hectare de pășuni și fânațe, 189 de grădini, 106 fântâni. Totodată, au fost afectate și construcții hidrotehnice, la Sânpaul, Luduș, Brâncovenești, Bistra și Târgu-Mureș.

”Am urgentat procedurile de întocmire a tuturor documentațiilor care stau la baza acestui proiect de Hotărâre de Guvern, pentru că vorbim de cetățeni a căror viață a fost afectată ca urmare a pagubelor produse de fenomene meteorologice şi hidrologice, iar orice zi de întârziere aduce, pentru ei, noi și noi probleme. Am solicitat, pentru județul Mureș, alocarea unei sume de peste 10 milioane de lei. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost semnat și de Consiliul Județean Mureș”, a declarat Mircea Duşa, prefectul județului Mureș.

Sumele vor fi alocate către ordonatorii principali de credite şi utilizarea lor se va face conform prevederilor legale.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Maria Precup: „Cred în echipa mea, cred în reghineni și capacitatea lor de a lua cea mai bună decizie pentru Reghin!”

În cursul zilei de marți, 11 august a fost semnat la nivel de Reghin protocolul …