Home / Agricultura / Ziua Grâului 2019. Corteva Agriscience, soluţii de ultimă generaţie

Ziua Grâului 2019. Corteva Agriscience, soluţii de ultimă generaţie

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

„În acest moment, Corteva este cea mai mare companie existentă pe piaţa din România, furnizoare de produse de seminţe şi produse de protecţia plantelor, suntem cea mai mare companie pe plan mondial în acest moment, care oferă soluţii de ultimă generaţie pentru agricultură. Practic, în acest moment la Corteva găsiţi portofoliul DuPont, portofoliul Dow AgroSciences şi portofoliul de seminţe din brandul Pioneer”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader România & Moldova – Corteva Agriscience.

„În acest moment, pentru cultura grâului, Corteva are cel mai bogat portofoliu şi este compania lider, produsul numărul unu pentru dicotiledonate anuale şi perene în cultura de cereale păioase. Pixxaro Super este un pachet tehnologic care conţine trei substanţe active cu moduri diferite de acţiune ce asigură prevenirea apariţiei fenomenului de rezistenţă. În acest moment, nu există un produs pe piaţă la nivelul erbicidului Pixxaro Super”, a adăugat Jean Ionescu.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Investițiile județului Mureș, în atenția premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut  vineri, 29 mai, o nouă vizită la Tîrgu Mureș, prilej …