Share

Home / Agricultura / Ziua Grâului 2019. Ofertă interesantă de la Tea Seminţe

Ziua Grâului 2019. Ofertă interesantă de la Tea Seminţe

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

„Deţinem în portofoliu patru soiuri de grâu, unul de orz şi două de mazăre. Baza genetică la care avem acces e mult mai mare, dar e greu să promovăm multe soiuri deodată. Astfel, promovăm câte un soi nou la doi-trei ani. Despre Silverio pot spune că îmbunătăţeşte calităţile proteice şi a masei hectolictrice faţă de Exotic. Din portofoliul companiei noastre pentru grâu amintesc Solehio, la fel, un soi foarte productiv, undeva cu calităţi de panificaţie între cele două soiuri enumerate anterior. La Solehio, recomandarea ar fi de atenţie la fertilizarea cu azot, să nu fie unilaterală, deoarece poate să crească uşor mai înalt decât Exoticul să şi apară probleme la cădere. În rest, este un soi super-intensiv de producţie. Ultimul soi din gama noastră este Fenomen, un soi mai tardiv cam cu o săptămână faţă de Exotic, şi cu productivitate ridicată, dar există riscul să îl prindă arşiţa la înflorit şi atunci Exoticul s-ar putea să fie mai productiv”, a declarat Ioan Tudorel, proprietarul Tea Seminţe.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Senatorul PSD Horea Soporan, atribuție importantă în cadrul Adunării Parlamentare a Mediteranei

Senatorul PSD de Mureș Horea Soporan a participat, în perioada 20-21 februarie, la Atena, la …

Share
Share