Share

Home / Agricultura / Ziua Grâului 2019. Summit Agro, de două decenii alături de fermieri

Ziua Grâului 2019. Summit Agro, de două decenii alături de fermieri

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

„Suntem o companie japoneză şi suntem prezenţi de peste 20 de ani alături de fermieri şi de parteneri. Majoritatea dintre fermieri ne cunosc datorită unor produse consacrate cum ar fi Mospilan sau Nissorum. Avem un portofoliu bogat de produse omologate atât la cultura mare, cât şi la culturi speciale, horticole cum spunem noi, pomi, viţă de vie şi legume. În cazul de faţă, avem un soi de grâu nearistat, se numeşte Norin, este un grâu de toamnă cu o capacitate excelentă de înfrăţire, cu calităţi bune, 78 de kilograme masă hectolitrică, cu proteină de peste 13,5 şi cu MMB de 40-46 de grame. Are toleranţă mare la făinare şi septoria şi toleranţă medie la fusarium, iar în condiţii bune face frecvent producţii de peste 9.000 de kilograme la hectar. Recomandăm doza de 200, 220 de kilograme la hectar. Anul trecut a fost cel mai productiv soi din loturile experimentale de la Seuca”, a precizat Cristian Stanciu, Regional Sales Manager, Summit Agro România.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Zeci de cereri pentru extragerea urșilor agresivi!

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a anunţat, marţi, la Cucerdea, acolo unde un cioban a …

Share
Share