Share

Home / Cultură / Absolvenți ai Universității de Arte din Târgu Mureș, selectați la Gala Tânărului Actor – HOP
Imagine din prima zi a preselecției (Foto: Andrei Gîndac)

Absolvenți ai Universității de Arte din Târgu Mureș, selectați la Gala Tânărului Actor – HOP

Ediţia a XXII-a a Galei Tânărului Actor, al cărei director artistic este Gigi Căciuleanu, are ca temă „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual“.

În zilele de 11, 12 şi 13 iunie. UNITER a organizat preselecţia pentru Gala Tânărului Actor – HOP. Juriul a fost format din: Oana Cristea Grigorescu (jurnalist cultural), Florin Fieroriu (coregraf), Lari Giorgescu (actor), Oana Leahu (regizor) și Gabi Lupu (jurnalist cultural). La preselecție, printre cei aleși s-au distins absolvenți ai Universității de Arte din Târgu Mureș, atât la Secţiunea Individual, cât și la Secțiunea Grup.

Dragoș Florea și Carmen Ghiurco

La Secţiunea Individual, printre cei selecționați se numără Radu Anastas și Paul Preduşel (Licență Arta Actorului), iar la Secţiunea Grup, au fost alese bucățile „Shakespeare Mechanics“, adaptare după William Shakespeare, cu Radu Anastas, Carmen Pașcu, Maria Pogângeanu, Theodora Popovici, Paul Preduşel, Radu Tudoraş și Marian Vultur (Licență Arta Actorului) și „Valiza“, adaptare după „Kamikaze“ de Alina Nelega, cu Dragoş Florea şi Carmen Ghiurco (Master Arta Actorului).

Data și locul Galei Tânărului Actor – HOP vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. György Dragomán are succes, dar literatura nu e o aventură lejeră: „A fost un drum lung până când am ajuns aici“

György Dragomán și Attila Bartis sunt cei mai apreciați și mai traduși prozatori maghiari contemporani …

Share
Share