EXCLUSIV! Situaţia la zi a cadastrărilor din Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1338 Vizualizări

EXCLUSIV! Situaţia la zi a cadastrărilor din Mureş

191 de cărți funciare eliberate gratuit în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), pentru o parte din proprietarii imobilelor din comuna mureşeană Pănet au fost predate reprezentantului legal al comunei Pănet în data de 12 iunie 2019, acestea reprezentând o suprafață de 103 de hectare de terenuri agricole, care a fost cadastrată cu finanțare de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Potrivit informaţiilor furnizate de Marcel Grigore, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mureş, până la această dată au mai fost comunicate cetățenilor din comuna Pănet 390 cărți funciare gratuite si planul cadastral aferent pentru o suprafața de 264 de hectare.

Peste 15.000 de imobile, cadastrate gratuit

De asemenea, Marcel Grigore a mai precizat că în cursul lunii iunie 2019 au fost deschise 856 de cărți funciare gratuite pentru imobile din comunele Adămuș, Apold, Miheșu de Câmpie și Pănet, iar în total, în județul Mureș până în prezent au fost înregistrate gratuit prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară aproape 15.300 de imobile pentru 14.100 de hectare în următoarele unități administrativ-teritoriale: Adămuș, Apold, Batoș, Beica de Jos, Miheșu de Câmpie, Nadeș, Pănet, Râciu, Saschiz, Sânpetru de Câmpie, Suplac, Suseni, Valea Largă și Zagăr.

„Din totalul de 102 unități administrativ-teritoriale din județul Mureș, una, Saschiz, este cadastrată în proporție de 100%, iar în alte 72 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, atât la nivel de unitate administrativ-teritorială, cât și pe sectoare cadastrale. Pentru celelalte 29 de unităţi administrativ-teritoriale din județul Mureș ANCPI a asigurat în anul 2019 fondurile necesare realizării lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Obiectivul principal al Programului Național de Cadastru și Carte Funciară este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor – terenuri, clădiri și apartamente – din România în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară, realizarea planului cadastral și deschiderea cărților funciare la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale”, a subliniat directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mureş.

Alte informaţii utile

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară este finanțat din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri europene obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa nr. 11, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui Program Național, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local, caz în care Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară asigură cofinanțarea acestor lucrări, în condițiile legii.

Mai multe informații referitoare la Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 sunt disponibile pe pagina de internet a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară: www.ancpi.ro.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE