Share

Home / Agricultura / Ziua Grâului 2019. IPSO și portofoliul John Deere

Ziua Grâului 2019. IPSO și portofoliul John Deere

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

De la semințe, fungicide, insecticide, fertilizanți, produse chimice, am făcut o stație la utilaje necesare agriculturii admirând câteva tractoare și o combină John Deere, comercializate de IPSO.

Prima dată ne-am oprit la tractorul 5075E, 75CP, foarte uşor de manevrat, cu transmisie mecanică, motorul în 3 cilindri, 2,9 l.

“Este recomandat pentru lucrări uşoare, lucrări de erbicidat. Dacă aveţi fermă de animale, este recomandat pentru transport baloţi, pentru cosit, lucrări uşoare pentru fermă”, le-a prezentat fermierilor Benedek Alpar, reprezentant IPSO pentru judeţele Harghita şi Covasna.

Am trecut apoi la un tractor din seria 6, modelul 155, cu 155 CP.

“Seria 6 pleacă de la 110 CP şi merge până la 195 CP, este singurul tractor de pe piaţă care are saşiu integral, are două lonjeroane din faţă până în spate, pe care se prinde transmisie, motor, punte faţă. Toate sunt concepţie John Deere, este singurul producător din lume care îşi face toate componentele”, a arătat Liviu Grigorescu, consilier comercial.

Timp de două luni, tractorul care este recomandat pentru lucrări mai grele are un preț promoțional de 83.000 de euro.

Al treilea tractor prezentat de Laurențiu Podar, consilier comercial Alba și Hunedoara, a fost un tractor din seria 8, cu un motor în 6 cilindri, de 9 l, cu un saşiu complet. “Dacă vorbim deja de o fermă de 300 de ha, deja se simte nevoia de un asemenea tractor”, a completat Laurențiu Podar. Pentru 237.000 de euro, acesta poate fi achiziţionat în diferite variante de finanţare.

Emil Pop, consilier comercial IPSO, a prezentat o combină W660, de 380 CP, care poate să lucreze în jur de 600-700 ha, cel puțin/sezon.

Ligia VORO

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conferință de marketing strategic cu Aliz Kosza, la Târgu-Mureș

L.E.E. (Leading. Education. Evolution.) organizează marți, 26 noiembrie, între orele 9.30 – 16.00, la Hotel …

Share
Share