Avem echipă! Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 139 Vizualizări

Avem echipă!

Fabulos! Echipa de fotbal tineret a României poate fi considerată deja adevărata „generație de aur”. După două partide disputate la turneul final al Campionatului European din Italia tinerii „tricolori” au 6 puncte și un incredibil 8-3 la golaveraj, după două partide într-o grupă în care România era acreditată cu ultima șansă, cu adversare ca Anglia, Franța și Croația. După 4-1 cu croații și eșecul dramatic al englezilor cu Franța, când în penultimul minut aveau 1-0 și francezii rataseră două lovituri de la 11 metri, campionii en-titre la tineret erau obligați să câștige pentru a rămâne în cărți. I-am învins pe stadionul din Cesena, într-o atmosferă „ca acasă”, dominată de suporterii români cu 4-2, când în minutul 75 era 0-0 și englezii dominau jocul.

Din cele trei grupe se califică în semifinale doar câștigătoarele și cea mai bine clasată dintre ocupantele loculurilor 2. România a avut cele mai mari ocazii în primele 7 minute, după care au fost dominați de englezi. Ultimul sfert de oră a fost unul de-a dreptul „nebun”, dar o nebunie frumoasă pentru români. Șase goluri în această perioadă și alte câteva ocazii importante, cu un Radu imperial în poartă și goluri fabuloase reușite de tinerii dirijați de Mirel Rădoi sunt mai mult decât ar fi visat și cei mai înflăcărați suporteri. România este aproape sigur în semifinale, românii se pot pregăti de o nouă sărbătoare.

Chiar dacă vorbim despre echipa de tineret, aceasta este adevărata echipă a României, un lot din care majoritatea au deja prezențe în prima reprezentativă, cea care ne-a adus și multe dezamăgiri în ultima perioadă. Am înscris de 8 ori în două meciuri în care eram considerați outsideri, am înscris de patru ori în 15 minute în oarta englezilor și i-am trimis practic acasă. Anglia a egalat de două ori, prima dată la doar 3 minute, a doua oară la mai puțin de două, dar băieții de aur au reușit să se impună cu alte două goluri fabuloase într-un final de-a dreptul nebun. Deși se cunosc, merită amintiți marcatorii: George Pușcaș (min 76-penalty, Ianis Hagi (85) și dublă Florinel Coman (88 și 90+3).

Bravo băieți!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE