„Slavă Domnului!”, în regia lui François Ozon, deschide Festivalul Filmului European la Târgu Mureș Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

„Slavă Domnului!”, în regia lui François Ozon, deschide Festivalul Filmului European la Târgu Mureș

„Slavă Domnului!”/ „Grâce à Dieu” / „By the Grace of God”, în regia lui François Ozon va fi prima proiecție din cadrul celei de-a 8-a ediții a Festivalul Filmului European la Târgu Mureș.

Filmul are la bază cazul real al preotului Bernard Preynat, acuzat de pedofilie. În anul 2014, Cardinalul Philippe Barbarin a fost informat de un bărbat că a fost agresat şi violat de preotul Preynat pe când avea între 9 şi 11 ani. Preotul nu a fost denunţat, el rămânând în post încă un an de zile. De abia în septembrie 2015 el a fost demis din funcţie de Biserică. Ulterior, el avea să recunoască comiterea de abuzuri sexuale asupra a 70 de minori din Lyon, între 1980-1990. În martie, anul acesta, Cardinalul Barbarin a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru nedenunţare de abuzuri sexuale.

Alexandre trăiește în Lyon împreună cu soția și copiii săi. Într-o zi, află întâmplător că preotul care l-a abuzat în copilărie lucrează în continuare cu copii. Nu poate lăsa lucrurile așa, și curând i se alătură alte două victime ale preotului. Toți trei sunt deciși să rupă tăcerea asupra suferinței prin care au trecut. Dar repercusiunile și consecințele acestor confesiuni vor afecta multă lume.

Regia și scenariul filmului îi aparțin lui François Ozon. Imaginea este semnată de Manuel Dacosse, muzica este compusă de Evgueni & Sacha Galperine, iar din distribuție fac parte Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud, Éric Caravaca, François Marthouret și Bernard Verley.
Filmul este o producție franco-belgiană din 2019, are o durată de 137 de minute și e distribuit de Playtime.

Proiecția va avea loc vineri, 21 iunie, ora 18.30, la Cinema Arta. Intrarea este liberă.

Festivalul Filmului European la Târgu Mureș va avea loc în perioada 21-23 iunie, la Cinema Arta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE