Vacanţă în siguranţă! Copiii pe internet Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Vacanţă în siguranţă! Copiii pe internet

Utilizarea internetului de către copii trebuie să fie limitată şi sub supravegherea părinţilor, pentru a nu se expune riscurilor reale din lumea virtuală! Gândiţi-vă câte pot vedea, deseori din întâmplare, şi cât de mult îi poate afecta… gândiţi-vă şi explicaţi-le cât de uşor pot conversa cu oameni rău intenţionaţi care pretind că sunt altcineva… şi multe, multe altele. Informaţi-vă şi protejaţi-vă copiii!

Dragi copii, şi în lumea virtuală, ca şi în cea reală, sunt oameni buni şi oameni cu intenţii rele, ascunse. Online e mai uşor pentru ei să se prefacă, pentru că pot spune că sunt altcineva, pot alege o fotografie de profil a unui copil şi pot spune despre ei orice, pentru că nu vedem persoanele cu care conversăm! De aceea, e şi mai important să fiţi atenţi!

Pentru a evita neplăcerile şi a vă proteja, nu postaţi date personale: adresa, nr. telefon, informaţii despre voi sau familie! Atenţie la fotografii: cine le vede? Cine le poate salva/modifica?

Nu uitaţi: în spatele unui profil prietenos, pot fi persoane periculoase! Nu acceptaţi cereri de la necunoscuţi!

Nu acceptaţi să vă întâlniţi cu persoane pe care le-aţi cunoscut pe internet, nu ştii niciodată sigur cine sunt! Dacă totuşi vreţi să faceţi asta, întrebaţi părinţii, mergeţi însoţiţi!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE