Szöcs Berni continuă pe trei fronturi Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 127 Vizualizări

Szöcs Berni continuă pe trei fronturi

În cadrul Jocurilor Europene care se dispută în capitala Belarus, Minsk, jucătoarea de tenis de masă târgumureșeană Szöcs Bernadette a trecut fără mari probleme de primele tururi și continuă întrecerile pe trei fronturi. Favorită numărul 1 în proba de simplu, fiind cea mai bine clasată și în clasamentul mondial dintre jucătoarele non-asiatice, ea a debutat în cadrul întrecerilor la proba de dublu mixt, împreună cu buzoianul Ovidiu Ionescu. Perechea României a obținut calificarea în „sferturi” după ce a învins cu 3-1 perechea belgiană Lisa Lung-Cedick Nuytinck. După două prime seturi încheiate la limită (12-10 și 9-11), au câștigat detașat setul al treilea (11-4) și din nou la limită al patrulea, cu 11-9, după ce au fost conduși cu 1-6. Pentru calificarea în semifinale au întâlnit luni dimineață perechea rusă Polina Mikhailova-Alexandr Shibaev. Au trecut acest hop cu bine, în doar trei seturi, câștigate la 3, 7 și 8. În semifinale vor evolua marți, împotriva perechii din Franța. Aceasta este alcătuită din învinsa mureșencei la simplu, Laura Gasnier, care face pereche cu Tristan Flore.

În cealaltă semifinală se întâlnesc dublurile din Slovacia și Germania.

 

Rămasă singură la simplu

În afara probei de dublu mixt, mureșeanca mai continuă cursa și la simplu, apoi în proba pe echipe. La simplu feminin în runda 1 s-a disputat un singur joc preliminar, iar în runda a doua Bernadette și a doua româncă, Elizabeta Samara nu au jucat, fiind favorite. După jocul de la dublu mixt din primul tur, târgumureșeanca a trecut de primul tur, al treilea al competiției la simplu, fără probleme, 4-0 cu jucătoarea franceză Laura Gasnier. După ce a câștigat primul set cu 11-6 și a condus cu 4-2 în al doilea, s-a văzut condusă la 5-10. A salvat cele cinci mingi de set și a condus cu 11-10, reușind să se impună cu 13-11. A fost singurul set cu mari emoții. A fost 1-3 în al treilea, dar a întors la 9-6 și a câștigat cu 11-7. În al patrulea s-a despins din start la 7-3 și a încheiat cu 11-8. În turul 4 urma să întâlnească luni după masă o jucătoare asiatică, Xia Lian Ni, care reprezintă Luxemburg. Este una dintre cele șapte jucătoare cu origini asiatice calificate în „optimi”, alte trei fiind eliminate în turul precedent. Nu același lucru l-a reușit colega sa Eliza Samara. Favorită 5, aceasta a cedat în cel mai disputat joc al turului 3 în fața reprezentantei gazdelor Viktoryia Paulovich (numărul 41 european), în singura partidă care a necesitat set decisiv. Samara a pierdut cu 3-4 (11-9, 7-11, 9-11, 11-5, 6-11, 12-10, 11-13), dar a avut în setul decisiv trei mingi de meci, după ce a revenit de la 3-6 la 8-6, apoi 10-7.

Partidele pentru desemnarea locurilor pe podium în probele de simplu și dublu mixt se dispută miercuri, după care vor demara întrecerile pe echipe. La feminin România este campioana continentală en-titre și va juca direct în „sferturi”, în timp ce băieții vor avea de înfruntat echipa țării gazdă, Belarus.

Foto: FRTM

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE