Home / Sport / Juniorii LPS mureșeni, vicecampioni la U 17

Juniorii LPS mureșeni, vicecampioni la U 17

Distribuie

Echipa de fotbal juniori de la LPS Târgu-Mureș a cucerit în premieră titlul de vicecampioană națională la categoria sub 17 ani. Echipa pregătită de Claudiu Șomfălean și Kristály Hunor a activat practic în al treilea eșalon valoric, după cele de la Elite și de la categoria Republicani, dar la această categorie de vârstă regulamentul permite echipelor care evoluează în eșaloanele superioare să participe și în cele mai de jos, pentru experiență. Mureșenii, marea majoritate localnici, școlarizați în liceul târgumureșean de profil au câștigat faza județeană, apoi cea regională și grupa semifinală. Astfel, s-au calificat la turneul final, între primele patru echipe din țară. Acest turneu final s-a disputat la Buftea, unde echipa Dinamo, cea care avea să devină campioană s-a prezentat cu echipa care a evoluat și la Elite. Conduși la turneul final de Csiki Zsolt, care este și directorul școlii, alături de Kristály Hunor și Alexandru Aldea, mureșenii au învins în semifinală formația Kinder Costanța cu 5-0, dar au cedat finala de a doua zi în fața celor de la Dinamo cu 2-8. În finală cei de la LPS au rezistat un sfert de oră fără să primească gol, dar s-au văzut conduși la pauză cu 4-0. După pauză Dinamo a mai punctat de două ori în primele 10 minute, după care Demeter Attila a reușit în minutul 63 primul gol al mureșenilor. După alte două goluri înscrise de Dinamo, în minutul 82 Cristian Michi a stabilit scorul final.

Surpriză, inclusiv pentru staff

Deși finala a fost cedată la un scor categoric, rezultatul este unul de excepție, care a surprins pe toată lumea, inclusiv de cei care au pregătit echipa pe parcursul ediției.

„Este un rezultat de excepție, la care puțini se așteptau. Este o generație de valoare, care a obținut cel mai important rezultat pentru o echipă de la LPS. Un rezultat care răsplătește munca depusă de întregul colectiv care s-a ocupat de pregătirea echipei, unul deosebit pentru băieți. Ei vor avea pe de altă parte o vacanță foarte scurtă, deoarece în curând reluăm pregătirile pentru campionatul următor. Eu m-am văzut nevoit să lipsesc de la acest turneu final, deoarece eram deja în concediu, care era planificat de la începutul anului. Calificarea la acest turneu final a fost o reală surpriză inclusiv pentru noi, dar una deosebit de plăcută”, a declarat antrenorul Claudiu Șomfălean.

„Rezultatul este unul deosebit, mult peste orice așteptări. Faptul că am pierdut în fața unei echipe mult mai experimentate nu poate umbri satisfacția de a ajunge în finala campionatului, performanță care se datorează întregului colectiv care a muncit cu această echipă de băieți talentați”, au fost cuvintele lui Csiki Zsolt.

Formația LPS din finală a fost următoarea: Toth Robert– Cristian Nicola, Alex Trifan (46 Lukács Samuel), Ionuț Sămărghițan (32 Cristian Michi), Ianis Onețiu, Zolyomi Csongor (46 Raul Pogăcean), Ștefan Trifan (75 Miklos Attila), Szász Felix, Roberto Varga, Bako Dávid, Demeter Attila (66 Málnási Szabolcs).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.