Share

Home / Business / Școala Altfel la fabrica Napolact din Târgu Mureș. Cei mici au descoperit drumul laptelui de la poarta fabricii până la produsele finale

Școala Altfel la fabrica Napolact din Târgu Mureș. Cei mici au descoperit drumul laptelui de la poarta fabricii până la produsele finale

Peste 1000 de elevi au vizitat în acest an școlar cele două fabrici din Târgu Mureș și Cluj ale FrieslandCampina România și au văzut cum se fac produse precum iaurtul, laptele, telemeaua, în cadrul programului național „Școala Altfel” al Ministerului Educației Naționale.

Este al treilea an consecutiv în care FrieslandCampina România își deschide porțile celor două fabrici și invită elevii de la școlile din județele Cluj și Mureș să descifreze tainele transformării laptelui crud în produse lactate care ajung pe mesele românilor din toată țara.

În cele două fabrici compania prelucreaăză anual aproximativ 60.000 de tone de lapte pentru produsele Napolact. Fermele din Ardeal sunt singura sursă de lapte pentru produsele Napolact, iar în ziua de astăzi compania colectează materie primă de la peste 1.000 de ferme.

Drumul laptelui de la poarta fabricii până la produsele finale

„FrieslandCampina a venit astfel cu o propunere concretă către școli, oferind elevilor o activitate care îi ajută la dezvoltarea competenței de învățare practică și care întărește legătura cu comunitățile locale. În plus, derularea acestui program este benefică atât pentru orientarea profesională viitoare a copiilor noștri, prin explorarea oportunităților pe plan local, cât și pentru noi ca angajatori și parteneri sociali ai comunității”, a declarat Cornel Cărămizaru, Director General al FrieslandCampina Romania.

Elevii au avut ocazia să vadă drumul laptelui de la poarta fabricii până la produsele finale, deslușind astfel tainele proceselor tehnologice prin care se ajunge la toate produsele care sunt comercializate sub brand Napolact. Astfel, ei au înțeles în detaliu din ce sunt compuse și cum se obțin iaurtul, brânza telemea și alte produse Napolact, punând întrebări care să îi lămurească asupra procedurilor de lucru.

Conform comunicatului trimis de Napolact, unii dintre ei au spus chiar că vor să lucreze în fabrică atunci când vor fi mari, declarându-se interesați de cele învățate, de meseria în sine, spunând că le-a plăcut mediul de lucru.

Programul va continua și anii următori, având în vedere interesul elevilor și succesul înregistrat până acum, bazat pe colaborarea bună cu inspectoratele școlare, cu școlile și cadrele didactice din județele Cluj și Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Atractivitate crescută pentru programul de internship al Star Transmission & Star Assembly

Unul dintre cele mai accesate programe de internship din România, cel organizat de Star Transmission …

Share
Share