Home / Politic / Război intern în UDMR Mureş

Război intern în UDMR Mureş

Preşedintele UDMR Mureş, Péter Ferenc, a reproşat public conducerii organizaţiei Târgu-Mureş a Uniunii că nu a trecut în opoziţie în cadrul Consiliului Local al municipiului atunci când i s-a cerut, votând hotărâri favorabile conducerii oraşului, în timp ce liderul UDMR Târgu-Mureş, deputatul Vass Levente, susţine că atitudinea sa şi a consilierilor locali este un semn de bună convieţuire, informează www.agerpres.ro.

Conducerea UDMR Mureş, hăis…

“Urmăresc cu grijă ceea ce se întâmplă în jurul UDMR Târgu-Mureş. Pentru noi a devenit limpede că în cadrul organizaţiei locale există tensiuni pe care trebuie să le rezolvăm rapid, eficient şi cu rezultate. Trebuie să facem şi vom face ordine în organizaţie! Importanţa Târgu-Mureşului este dincolo de graniţele administrative ale acestuia. Nu ne putem permite ca interesele celei mai mari comunităţi maghiare din Transilvania să aibă de suferit pentru că câţiva politicieni locali îşi limitează viziunea la propriile ambiţii politice. (…) Conducerea UDMR Târgu-Mureş a desconsiderat semnalele opiniei publice târgumureşene, avertismentele organizaţiei judeţene în legatură cu hotărârile de consiliu local favorabile conducerii oraşului, apelul preşedintelui UDMR din 14 martie în care a propus retragerea în opoziţie a consilierilor locali. Acum putem vedea rezultatele acestui comportament”, a arătat Péter Ferenc, într-o postare pe pagina de socializare a UDMR Mureş.
Potrivit liderului UDMR Mureş, citat de Agerpres, există semnale care arată că anul viitor “se poate întâmpla o schimbare în conducerea oraşului” şi că după 20 de ani de “eră Florea” (Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş – n.r.) Uniunea trebuie să se asigure că este iniţiatoarea schimbării, nu doar să asiste.
“Consider că Târgu-Mureş merită mai mult! Din toate punctele de vedere. Maghiarimea din Târgu-Mureş poate fi din nou o comunitate politică puternică şi unită. Drumul până acolo trebuie pietruit de către noi, politicienii UDMR”, a precizat joi, 21 iunie, liderul UDMR Mureş.

Conducerea UDMR Târgu-Mureş, cea…

În replică, preşedintele UDMR Târgu-Mureş, deputatul Vass Levente, a declarat, pentru Agerpres, că există într-adevăr o presiune din partea organizaţiei judeţene asupra organizaţiei locale, dar că Peter Ferenc trebuie să înţeleagă că nu trebuie să se politizeze în permanenţă.
“UDMR Mureş nu doreşte ca UDMR Târgu-Mureş să fie şi să lucreze pe propriile picioare, din păcate. Pot să enumăr o grămadă de simptome de sindroame, dar nu are rost, ar fi un lung şir de enumerat. Domnul Peter Ferenc trebuie să înţeleagă că în Târgu-Mureş nu se mai poate politiza tot timpul cum încerca UDMR Mureş să sugereze predecesorilor mei, numai şi numai cu frustrări de partea maghiară. Nu se poate cu frustrare şi cel mai bun semn de convieţuire din 2020 încolo va fi că actuala conducere a UDMR Târgu-Mureş a reuşit, în 2016-2020, să se înţeleagă în unele lucruri importante ale urbei, nefăcând altceva decât să accepte autoritatea unui primar ales cu vot democratic, fie el român sau maghiar. Iar rezultatele sunt de partea noastră”, a afirmat Vass Levente, citat de www.agerpres.ro.

Birou politic dizolvat

Vineri, 21 iunie, Biroul Politic Municipal al UDMR Târgu-Mureş a fost dizolvat de conducerea UDMR Mureş.

„În comună înțelegere, organizația județeană va duce responsabilitatea până în 2020 decembrie”, a precizat, pentru Agenda de Mureş deputatul Vass Levente.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Criza medicilor de familie din zona rurală semnalată de senatorul Leonard Azamfirei

Senatorul PSD de Mureș Leonard Azamfirei a susținut miercuri, 16 iunie, în plenul Senatului României, …